FB pix Energiekosten besparen met dubbel glas - Artikelpost

Energiekosten besparen met dubbel glas

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1690 | Aantal woorden: 769 | Datum: | 0 commentaar

Wat is dubbel glas?

Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor dubbel glas in hun huis te zetten. Maar wat verstaan we precies onder dubbel glas? Dubbel glas bestaat uit meerdere glasplaten die op een bepaalde afstand van elkaar zijn gezet en luchtdicht zijn verbonden met elkaar. Op deze manier wordt er tussen deze twee glasplaten een isolerende ruimte gecreëerd.

De isolerende ruimte tussen de twee glasplaten zorgen er voor dat de desbetreffende plek in huis tevens wordt geïsoleerd. Zo verliest het desbetreffende gebouw minder warmte en hoef je minder aan stookkosten te betalen. Maar ook blijft je woning in de zomer behoorlijk koel. Dubbel glas is én blijft een investering, toch kun je in snel tempo de gemaakte kosten alweer terugverdienen.

 

Er zijn vijf verschillende soorten dubbel glas: ‘normaal’ dubbelglas, HR glas, HR + glas, HR ++ glas of HR +++ glas. Deze types verschillen van isolatiewaarden doordat sommigen voorzien zijn van een beter metaallaagje. ‘Normaal’ dubbel glas isoleert beter dan enkel glas, maar slechter dan HR + glas. Hier geldt dus: des te meer plusjes, hoe beter het glas. 

 

Is er een alternatief voor dubbel glas?

De meeste mensen kunnen in huis of een ander gebouw hun ruiten laten vervangen door dubbel of HR glas. Er zijn echter situaties waarbij dubbel glas nog niet mogelijk is. Monumentenpanden zijn daar een voorbeeld van. Hoe moet je in zo’n situatie te werk gaan? Een alternatief voor dubbel glas is isolerende raambekleding. Deze gordijnen hebben een hoge isolerende werking waardoor de ruimtes in huis tevens geen warmte verliezen.

Naast dubbel glas, bestaan er ook andere glassoorten die al dan niet een isolerend effect hebben. Eerst en vooral is er driedubbelglas dat bestaat uit drie glasplaten, maar ook brandwerend glas, veiligheidsglas en zonwerend glas mogen niet in het overzicht ontbreken. Elk type glas heeft op die manier zijn eigen functie te vervullen.

 

Wat kost dubbel glas?

Er bestaan gemiddelde prijzen voor dubbel glas die je kan hanteren als richtprijs. Nieuwsgierig naar dubbel glas prijzen? Hieronder hebben we een lijstje opgesteld met algemene prijzen voor isolerend glas:

 

  • ·         Dubbel glas : €65 per m2
  • ·         HR glas: € 70 per m2
  • ·         HR + glas: € 75 per m2
  • ·         HR ++ glas: € 80 per m2
  • ·         HR +++ glas: € 120 per m2

 

 

 

 

 

 Over de Auteur

Je kan meer lezen over ramen en glas op onze website verbouwers.be waar allerlei handige tips en info terug te vinden is over bouwen en verbouwen. Beginnend klusser? Dan kan je op onze site al heel wat nuttige informatie bekijken om je op weg te helpen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[204 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo