Energierekening even hoog ondanks dalende energieprijzen - Artikelpost

Energierekening even hoog ondanks dalende energieprijzen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 641 | Aantal woorden: 359 | Datum: | 0 commentaar

Ondanks dat de energieprijzen in Nederland dalen, blijven consumenten evenveel betalen als vier jaar geleden. De totale kosten die consumenten kwijt zijn aan de energierekening, blijven gelijk. De oorzaak van het gelijk blijven van de energierekening, zijn de stijgende netwerkkosten en hogere energiebelastingen die de overheid heft. De netwerkkosten zijn kosten die door de energieleverancier in rekening brengt vanwege de hogere belasting op het energienetwerk. Dat schrijft de Consumentenbond.

Stijging
Procentueel gezien zijn de onderdelen van de energierekening gestegen. Daardoor blijft de energierekening dit jaar op hetzelfde bedrag als vier jaar geleden. Bart Combée, directeur van de Consumentenbond, verklaart het gelijk blijven van de energierekening: “Het deel van de energierekening waar consumenten geen invloed op hebben, is de afgelopen vier jaar gestegen van 47 procent naar 55 procent.”

Met ‘delen waar consumenten geen invloed op hebben’, bedoelt Combée belastingen en netwerkkosten. Toch kunnen consumenten besparen op hun energierekening, zegt Combée. Zo moeten consumenten de leveringskosten eens onder de loep nemen. “Wij raden consumenten aan jaarlijks energieleveranciers te vergelijken om zo te besparen op de leveringskosten”, zegt Combée.

Overstappen
Volgens de directeur van de Consumentenbond zijn consumenten vaak goedkoper uit als zij met regelmaat wisselen van energieleverancier. 88 procent van de consumenten die het afgelopen jaar kozen voor een ander energiebedrijf, is de tevreden met de overstap. Inmiddels zijn er veel manieren om te wisselen van de energieaanbieder. Zo kunnen consumenten tegenwoordig gemakkelijk overstappen via vergelijkingssites en energiecollectieven.

Doordat vergelijkingssites aparte contracten hebben met energieleveranciers, kunnen zij de prijs laag houden. Collectieven kunnen veel klanten in één keer leveren, waardoor zij een aanzienlijke korting kunnen bedingen, schrijft de Consumentenbond.

Meer energienieuws lees je op de website energievergelijken.net

Over de Auteur

Verbeek schrijft artikelen over gezondheid en verzekeringen

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo