EPDM plat dak - Artikelpost

EPDM plat dak

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 176 | Aantal woorden: 349 | Datum: | 0 commentaar

Je bent op zoek naar meer informatie over EPDM voor een plat dak, een goede keuze om dan hier te kijken. EPDM is namelijk een mengsel van Ethyleen, Propyleen en een aantal onbekendere stoffen. Het zal allemaal gemengd worden en dan krijg je een soort rubbermassa, genaamd EPDM. Bij dakbedekking kom je deze keuze steeds meer tegen. Het bestaat al ongeveer 30 jaar en het gaat dan ook erg lange tijd mee. Dit is een van de voornaamste redenen dat mensen er graag voor kiezen. 

Laat EPDM plat dak plaatsen

Vaak denken mensen zelf dat ze dakbedekking kunnen plaatsen, ook al lijkt het eenvoudig, het is toch een lastig en ook nauwkeurig klusje. Alles moet namelijk wel goed gelijmd worden op het dak, maar ook op de goede manier. Om te beginnen zal de dakdekker de ondergrond stofvrij, vochtvrij en vetvrij maken. Vervolgens zal er gekeken worden hoe het EPDM naadloos geplaatst kan worden. 

Werkwijze EPDM plat dak

Het platdak waar EPDM toegepast moet worden, zal eerst in rechthoeken worden verdeeld door de dakdekker. Het dak wordt dan opgemeten en dan wordt het totaaloppervlak berekend. Dan komt er een plak-spijkerrol tevoorschijn en zo kan de bestaande dakbedekking weg worden gehaald. Als de ondergrond goed schoon is, dan pas wordt de dakbedekking uitgerold en teruggevouwen. Er worden vervolgens lijnen aangebracht met een slaglijnmolen. Hierbij wordt op de eerste streep EPDM lijm aangebracht. Het materiaal wordt steeds uitgevouwen en aangedrukt. De rechthoeken worden weer aan elkaar gelijmd als alles klaar is. Vervolgens wordt de EPDM in de hoek geduwd en dan wordt alles netjes afgewerkt. Als je dit ook wil laten doen dan kun jij de dakdekker om advies vragen, vraag naar de voordelen en de kosten en dan weet je waar je aan toe bent.Over de Auteur

Lees de leuke blogs van dakbedekken.nl

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[356 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo