Extra groep aanleggen - Artikelpost

Extra groep aanleggen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 506 | Aantal woorden: 553 | Datum: | 0 commentaar

Wat kan een elektricien allemaal voor u doen? Zij kunnen u natuurlijk helpen met kapotte verlichting, het verhelpen van een stroomstoring, het installeren van een nieuwe groepenkast, maar het is vaak ook een optie om een groepenkast uit te breiden. Dit kan bijvoorbeeld een optie zijn wanneer niet alle apparaten in huis op de huidige groepen passen. Als er teveel apparaten op een beperkt aantal groepen aangesloten worden kan dit namelijk leiden tot overbelasting. Voor een nieuwe groep zal er een extra zekering in de meterkast geplaatst moeten worden. Hiervoor moet er wel eerst een nieuwe leiding aangelegd worden. Hieronder wordt stap voor stap uitgelegd hoe u dit kunt doen. Wij raden echter altijd aan om het door een erkend vakman te laten doen, omdat elektriciteit gevaarlijk is om zelf mee aan de haal te gaan wanneer u niet precies weet wat u doet.

De eerste stap is het uitschakelen van de stroom bij de hoofdschakelaar. Daarna kan de voorkant van de meterkast eraf gehaald worden, om met een spanningszoeker te controleren dat er inderdaad geen spanning meer op de kast staat. Wanneer zeker is dat er geen spanning meer op de kast staat, kunt u de bruine draad van de nieuw aangelegde leiding aan de L-aansluiting aan de bovenzijde van de nieuwe zekering vastmaken. Nu kunt u de blauwe draad van de nieuwe leiding aan de N-aansluiting van ze zekering bevestigen. Sluit daarna nog de geel-groene aardedraad aan het gemeenschappelijke aarde-verdeelblok dat onder de zekering zit, dit wordt aangegeven met het symbool voor aarde dat bestaat uit 3 lijnen onder elkaar. Als de draden bevestigd zijn kan de nieuwe zekering voor de extra groep in de kunststof richel van de groepenkast worden geklikt.

 

De onderste polen van de zekering moeten nu nog worden aangesloten op de polen die zich aan de bovenzijde van de aardlekschakelaar bevinden. Hiervoor kunt u 6mm dik installatiedraad gebruiken. De bruine draad gaat van de zekering naar de linkerpool op de aardlekschakelaar en de blauwe naar de rechterpool. Verwijder uit het front van de groepenkasten een afdekplaatje om ruimte te creëren voor de extra groep. Sluit de groepenkast en draai de hoofdschakelaar om, om de nieuwe zekering te testen. Controleer ook of de spanning op de nieuwe leiding wegvalt als de hoofdschakelaar weer wordt uitgeschakeld.

 

Nogmaals, wij raden aan om werkzaamheden op het gebied van elektrotechniek altijd uit te laten voeren door een erkend elektricien. Onjuist geïnstalleerde kunnen gevaarlijke situaties opleveren, en die wilt u zien te voorkomen. U kunt bijvoorbeeld opnemen met deze elektricien in Doetinchem, in het geval van een uitbreiding v/d groepenkast in Doetinchem. Ook in het geval van stroomstoringen, kapotte verlichting en andere zaken op het gebied van elektrotechniek kunt u contact met ze opnemen. Zij kunnen u snel en vakkundig helpen. Over de Auteur

Klap Installatietechniek staat voor u klaar. In Doetinchem en omgeving zijn wij uw betrouwbare elektricien.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[354 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[122 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo