Fair Trade Hangmatten - Artikelpost

Fair Trade Hangmatten

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1144 | Aantal woorden: 622 | Datum: | 0 commentaar

Fair trade producten

Je hebt er vast eens van gehoord: fair trade producten. Fair trade producten zijn producten die middels eerlijke handel – dat wil zeggen voor een rechtvaardige prijs – zijn verkregen. Je kunt ze kopen in groenwinkels, wereldwinkels of fair trade shops. Maar wat zijn nu exact fair trade producten en waarom zijn ze zo belangrijk in onze moderne wereld?

Wat is fair trade?

Fair trade – ook wel ‘eerlijke handel’ genoemd – houdt in dat de producten die de stempel ervan dragen met een eerlijke prijs van de producent en/of boer zijn gekocht. Fair trade is in het leven geroepen om de export van producten van arme landen naar rijke landen te stimuleren, maar dus met die voorwaarde dat er voor de producten een rechtvaardige prijs is betaald.

Hoe komt fair trade tot stand?

De leverancier en de afnemer van de fair trade producten maken afspraken met betrekking tot de prijs en de stabiliteit van de afname. De leverancier komt uit een derde wereldland en is bijvoorbeeld een boer die grondstoffen of voedsel verbouwt. De afnemer, bijvoorbeeld een inkoper uit een rijk, westers land, doet voor levering van de fair trade producten vaak een aanbetaling. Door deze aanbetaling heeft de producent van de fair trade producten de mogelijkheid om te investeren in het productieproces. Je zult begrijpen dat dit ook ten goede komt van de afnemer. De kwaliteit van de fair trade producten zal namelijk door deze investering toenemen.

De productie van fair trade producten

Fair trade producten worden zo eerlijk mogelijk geproduceerd en verhandeld. Dat wil zeggen: 

  • de boer, producent en/of werknemer uit het derde wereldland krijgt een rechtvaardige prijs voor de fair trade producten;
  • het productieproces van fair trade producten is onderworpen aan strenge milieueisen; 
  • er worden initiatieven genomen om de schade die het milieu wordt berokkend te compenseren (zoals het planten van bomen).

Hangmat

Fair trade hangmatten

Heerlijk én eerlijk relaxen in een hangmat: het kan echt! Fair trade hangmatten zijn tegenwoordig namelijk ook in Nederland gemakkelijk te verkrijgen. Relaxen terwijl je weet dat je met aanschaf van je hangmat arme mensen en het milieu hebt geholpen: kun je lekkerder liggen?

Een fair trade hangmat voor een eerlijke prijs

Fair trade – of ‘eerlijke handel’ – bevordert de export van producten van arme naar rijke landen. In arme landen krijgen producenten, boeren en werknemers die aan jouw hangmat meewerken vaak onderbetaald. Hierdoor blijven zelfs primaire levensbehoeften, zoals onderdak en voedsel, voor deze mensen moeilijk bereikbaar. Daar werk jij toch niet aan mee? Als je een fair trade hangmat aanschaft, draag je bij aan een beter leven voor mensen in arme landen. De mensen die aan jouw fair trade hangmat hebben gewerkt, hebben namelijk wel een ‘fair’ bedrag voor hun grondstof, dienst of product gekregen. Dat is wel zo eerlijk!

 

Over de Auteur

Standaard Hangmat, de webwinkel voor hangmatten

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[373 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[170 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[149 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo