Funderingen herstellen - Artikel Post - Artikel Marketing

Funderingen herstellen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 270 | Aantal woorden: 363 | Datum: | 0 commentaar

Funderingsproblemen kunnen leiden tot grote problemen met gebouwen. Schade en verzakking aan de fundering kan leiden tot scheve vloeren, klemmende deuren en ramen en zichtbare muurschade. Dit leidt tot waardevermindering van uw woning. Onbehandelde funderingsproblematiek kan uiteindelijk leiden tot onverkoopbaarheid of zelfs onbewoonbaarheid van huizen. Funderingsproblemen doen zich veelal voor bij bijgebouwen en aanbouwen zoals bergingen en garages. Ook de fundering van de oorspronkelijke bouw kan echter verzakken.

Oorzaak van funderingsproblemen

Voor de juiste oplossing is het van belang dat de oorzaak van de problemen wordt onderzocht. Alleen wanneer de oorzaak wordt geëlimineerd kan immers nieuwe schade worden voorkomen. Behalve de diepte van de fundering en piekbelasting is een belangrijke oorzaak de bodemgesteldheid: de grond waar de fundering op afsteunt kan wegspoelen, en klei- of veengrond kan inkrimpen waardoor de fundering steun mist. Wanneer er onvoldoende oog is voor de oorzaak van de funderingsproblematiek is de kans groot dat de verzakking na herstel uiteindelijk zal terugkeren. Het is dan goed mogelijk dat nieuwe schade ontstaat.

Let dus altijd goed op de diverse signalen die bij een verzakking voorkomen om de juiste oorzaak vast te stellen. Wilt u graag concrete signalen weten die direct aangeven of uw huis aan het verzakken is? Wij hebben hier enkele signalen voor u opgesteld die duidelijk aangeven dat het om een verzakking gaat bijvoorbeeld scheuren in de buitenmuren, klemmende deuren, vloeren die scheef lopen of hoogteverschillen tussen uw huis en de stoep. U kunt voor meer informatie over dit onderwerp de link in dit artikel bekijken.

Duurzaam herstel van funderingen

Funderingsherstel met aandacht voor de oorzaak kan nieuwe schade voorkomen. Door rekening te houden met de bodemgesteldheid, de belasting en de mate van beschadiging kan bij funderingsherstel worden voorkomen dat dezelfde oorzaak nogmaals tot problemen leidt. Alleen zo kunt u weer vertrouwen hebben in de basis van uw woning.Over de Auteur

Specialist in funderingsherstel

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[261 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[173 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo