Zo voorkomt u een gaslekkage! - Artikelpost

Zo voorkomt u een gaslekkage!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 479 | Aantal woorden: 440 | Datum: | 0 commentaar

Een gaslek kan zeer gevaarlijk zijn. Zeker omdat mensen vaak pas laat door hebben dat er wat mis is. Belangrijk dus om een gaslek zoveel als u kunt te voorkomen. Met behulp van de volgende tips zal de kans dat er bij u thuis een gaslek ontstaat zeker afnemen.

 

Koken met gas

Veel mensen koken nog met gas. Het is van belang dat u in dat geval met een aantal dingen rekening houdt. Kijk in ieder geval jaarlijks of u beschadigingen kunt vinden in de slang naar het gasfornuis. Ook kleine beschadigingen kunnen een probleem vormen. Neem het zekere voor het onzekere en vervang de slang op tijd. Let op dat er genoeg ruimte is tussen de gasslang en de gaspitten. Daarnaast moet de aansluiting afgesloten zijn met een rubberen ring. Wat veel mensen niet weten is dat een gasslang op zijn langst 15 jaar mee gaat. Dit betekent dat hij daarna vervangen moet worden. Op de slang zelf vindt u het productiejaar.

 

Gastoestellen

Gastoestellen zoals een CV ketel, gaskachel of boiler moeten jaarlijks onderhouden worden door een vakman. Let daarnaast altijd goed op de voorschriften van een gastoestel. Hoort u een vreemd geluid? Neem contact op met een loodgieter. Als een gastoestel uit gaat kunt u het beste altijd even vijf minuten wachten voordat u hem weer aanzet. Let ook op de kleur van de vlam. Als deze niet blauw is kan er wat mis zijn.

 

Gasleidingen aanleggen

Leg zelf geen gasleidingen aan. Dit kan gevaarlijker zijn dan het misschien lijkt. Hetzelfde geld voor het vervangen van een gastoestel. Dit is precies werk en kan beter worden overgelaten aan een vakman. Dan bent u er zeker van dat het goed is gebeurd.

 

Toch een gaslekkage

 

Wanneer er toch een gaslekkage ontstaat moet deze zo snel mogelijk verholpen worden. Open alle ramen en duren en draai de gaskraan dicht. Neem dan contact op met een loodgieter bij u in de buurt, zoals deze loodgieter uit Amstelveen. Zo kan de lekkage snel opgelost worden en voorkomt u verdere problemen. Over de Auteur

Heeft u een water- of gaslekkage? Neem dan contact met ons op.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo