Geef uw slaapkamer eens wat meer aandacht - Artikelpost

Geef uw slaapkamer eens wat meer aandacht

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 754 | Aantal woorden: 655 | Datum: | 0 commentaar

 

De plaats waar we het meeste tijd doorbrengen in ons leven is vaak een spannend gelijkspel tussen de werkplaats en de slaapkamer. Vaak wordt deze wedstrijd toch gewonnen door de slaapkamer. Opvallend genoeg doet men vaak vrij weinig aan de slaapkamer. Men heeft het idee dat het niet nodig is, omdat men dan toch slaapt. Ze vergeten hierbij echter dat deze comfort voor een betere nachtrust en een positievere beleving zorgt. In dit artikel zou ik graag een aantal aspecten behandelen waarmee u de ervaring van uw slaapkamer kunt verbeteren.

Uw bed is een goed begin

Bij het verbeteren van de ervaring van de slaapkamer is het natuurlijk logisch wanneer u begint met het bed. Het grootste gedeelte van de tijd die u doorbrengt op uw slaapkamer, ligt u op bed. Daarom is het essentieel dat het gehele bed, matras en constructie, goed zijn. Het begint allemaal met een goed matras. De een houd meer van een zacht en vormend matras, de ander van een waterbed en weer een ander van een harder bed. Laadt u hierover eens informeren in een beddenzaak.

Ook de constructie is van belang. Aspecten zoals de vraag of het een eenpersoonsbed, tweepersoonsbed of misschien zelfs een Queen size moet zijn ligt voor de hand. Echter, dingen zoals de lengte moet u niet vergeten. Ook is het voor sommige mensen van belang om te bepalen of ze een hoog of laag bed willen. Een ander aspect is de stijl van het bed. Zo kun je bijvoorbeeld bij een houten vloer kiezen voor een houten bed, bijvoorbeeld een steigerhouten bed.
Een kwestie van maatwerk

Hebt u ook wel eens het idee dat het meubilair in uw slaapkamer niet optimaal is? Dat het net niet helemaal lekker past, of dat ze net niet flexibel of ergonomisch genoeg zijn? Dan zijn maatwerk meubels iets voor u! Maatwerk biedt net dat extra’s voor uw slaapkamer. Neem bijvoorbeeld eens de kast op uw slaapkamer. U hebt vast wel eens het idee dat deze net niet helemaal goed is; dat dingen net niet helemaal goed passen. Slaapkamerkasten op maat lossen dit probleem op.

Een ander voorbeeld is de kwestie van inbouwkasten. Vaak is het zo dat als u een inbouwkast heeft of ergens anders ziet in een slaapkamer, deze er in eerste instantie niet in zat. Deze is dus later gezet, meestal door mensen zelf met standaard materialen. Deze tonen vaak gebreken in uitwerken. Een inbouwkast op maat heeft hier echter geen last van. Ietsje duurder, maar wel beter.

Versier uw muren

De dingen die ik hierboven benoem, zijn stuk voor stuk maatregelen om de kamer comfortabeler te maken. Om de slaapkamer echt goed persoonlijk te maken, zijn visuele afwerkingen nodig. Begin bijvoorbeeld eens met de muur. Geef deze een volledig (of slechts één van de muren) een nieuwe kleur. Dit creëert een hele nieuwe sfeer. Met deze sfeer kunt u vervolgens verder gaan, bijvoorbeeld door de kamer te versieren met muurstickers of schilderijen. Uw persoonlijke suite is geboren!

Over de Auteur

 

Coby van Empel helpt graag anderen door middel van het geven van een aantal tips op verschillende vlakken.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[352 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo