Geen last van weersinvloeden - Artikel Post - Artikel Marketing

Geen last van weersinvloeden

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 127 | Aantal woorden: 425 | Datum: | 0 commentaar

Zweeds rabat is een duurzame houtsoort (afkomstig van naaldbomen), die onbehandeld gebruikt kan worden voor het maken van tuinhuisjes, overkappingen, schuttingen et cetera. Omdat Zweeds rabat PEFC en FSC gecertificeerd is, weet je zeker dat het afkomstig is uit duurzaam en dus verantwoord bosbeheer.

Zoals gezegd kan je Zweeds rabat (ook rabatdelen genoemd) onbehandeld gebruiken. Door weersinvloeden zal het hout na verloop van tijd verkleuren in grijstinten. Dit geeft het hout juist een natuurlijke uitstraling. Daardoor is het bijvoorbeeld erg geliefd om te gebruiken als bekleding van huis, garage of schuur. Als je liever de oorspronkelijke kleur van Zweeds rabat wil behouden, kan je er uiteraard voor kiezen dit wél te behandelen. Dat kan door gebruik te maken van beits of olie.

Zweedse Rabatdelen
Zweedse rabatdelen zijn ook erg geschikt om te gebruiken in schuttingen en overkappingen. Dat ze verkrijgbaar zijn in diverse lengtes, diktes en breedtes speelt daarbij natuurlijk in hun voordeel. Dit scheelt jou erg veel zaagwerk om alles op de gewenste maat te krijgen.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld vuren en grenen is Zweeds rabat dus ongeïmpregneerd te gebruiken, afhankelijk van de uitstraling die jij voor je huis wil. Het is één van de duurzaamste en mooiste Europese naaldhoutsoorten.

Voorbeelden van Zweedse rabatdelen zijn potdekselplanken in Zweeds of Douglas rabat, die in verschillende lengtes te krijgen zijn. Een voordeel van deze rabatdelen is dat ze onderhoudsarm zijn. Je hoeft ze dus niet jaarlijks te schilderen, te beitsen of te oliën. Af en toe schoonmaken is eigenlijk al voldoende. Ook zijn ze prima bestand tegen vocht en gaan ze vele jaren mee.

Overweeg je een blokhut in je tuin te zetten? Door al zijn eigenschappen is Zweeds rabat de perfecte, duurzame houtsoort om hiervoor te gebruiken. Je stapelt de rabatdelen door de brede kant naar onderen te richten. 

Over de Auteur

Tuinliefhebber

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[269 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[173 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo