Gehard glas - Artikelpost

Gehard glas

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 445 | Aantal woorden: 517 | Datum: | 0 commentaar

Vaak worden wij gebeld door mensen die op zoek zijn naar gehard glas, of die gehard glas op maat willen laten snijden. Gehard glas wordt ook wel veiligheidsglas genoemd. Dat is niet voor niets. Veiligheidsglas breekt namelijk niet in allemaal kleine stukjes, zoals gewoon glas. Op deze manier is de kans kleiner dat je je verwondt aan dit glas, en daarom verdient het dus de naam veiligheidsglas. Het geharde glas i ongeveer vijf keer zo sterk als ongehard glas. Dit komt doordat het een speciale behandeling heeft ondergaan. Bij deze behandeling wordt het glas verwarmd tot ongeveer 650°C, daarna wordt het glas snel afgekoeld met lucht waardoor er een hoge spanning ontstaat. 

Het mag dan wel sterker zijn dan ongehard glas; toch blijft het kwetsbaar en moet u oppassen dat u het nergens tegenaan stoot. Bij het plaatsen van gehard glas is het belangrijk dat het niet in aanraking met de ondergrond komt. Om het glas te laten rusten voor en tijdens en monteren kunt u beste hout of speciale tunnelblokjes gebruiken. Gebruik hiervoor in ieder geval geen metaal of steen. Als het glas toch in aanraking komt met een hard materiaal, kan het tot 24 uur na die tijd alsnog breken. Als het een tik heeft gehad en het is niet direct gebarsten, moet u dus niet te vroeg juichen.

 

Veiligheidsglas bestaat in verschillende diktes en maten. Het hangt van de afmetingen en de dikte van het glas af hoeveel gewicht het zou kunnen houden. Afhankelijk van het gewicht waarmee het glas wordt belast buigt het glas mee. Wanneer de belasting weer van het glas gehaald wordt, zal het glas zeer weer in de originele vorm komen.

Gehard glas komt altijd met bewijs. Dit is een stempel op het glas en wordt ook wel het hardingsvignet genoemd. Deze stempel garandeert dat het gehard glas betreft.

Gehard glas wordt vooral toegepast in de badkamer voor douchewanden of douchedeuren. Het kan ook als legplank in een ruimte dienen, zoals een glazen tafelblad in een woonkamer. Er zijn verschillende uitvoeringen van gehard glas verkrijgbaar zoals: helder glas, extra helder glas, mat glas, en figuur glas.

 

Gehard glas is niet op maat te snijden, maar het is natuurlijk wel te bestellen. Heeft u een stuk glas nodig? Neem dan contact op met een glaszetter, zoals bijvoorbeeld deze glaszetter in Utrecht. Zij kunnen glas voor u plaatsen, en kunnen u bijvoorbeeld ook helpen bij glasschade in Utrecht. Schroom niet om contact op te nemen, want zij helpen u graag en gaan snel en kundig te werk. Over de Auteur

Al jarenlang zijn wij in Utrecht en omstreken de expert in het leveren, plaatsen en herstellen van glas voor particulieren en bedrijven.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[352 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo