Mode aan een klein prijsje: Outletshopping! - Artikel Post - Artikel Marketing

Mode aan een klein prijsje: Outletshopping!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: kim
Gezien: 907 | Aantal woorden: 471 | Datum: Mon, 23 May 2011 | 0 commentaar

Jaarlijks komen de grote merken met nieuwe collecties op de proppen. Alles wat niet verkocht is van de oude collecties zullen ze via afprijzingen in de koopjesperiode proberen te verkopen. Maar wat doen ze dan met de overschot?

Wel, dit wordt verkocht in een zogenaamde outlet winkel. Deze winkels worden al dan niet uitgebaat door het brand zelf. Indien het een onafhankelijke outlet is dan koopt deze de overgebleven stock van het merk.

De prijzen in een outlet liggen dus gevoelig lagen dan in de normale winkel. Soms wel tot -70%. Je doet er dus een goede zaak aan eerst even langs de outlet te lopen als je iets nieuws wil kopen.

Er zijn outlet winkels die bijna alle producten verkopen maar de meeste verkopen echter kleding. Aangezien dit een sterk seizoensgebonden product is, is dit wel logisch. Naast kledingoutlets vind je ook veel schoenen, accessoires en stoffen outlets. Schaarser zijn outlets in bijvoorbeeld meubelen, boeken, keukens, enz. MAAR ze bestaan echter wel! Dus wie zoekt die vindt!

Het grote voordeel van outletshoppen is uiteraard de lage prijzen. Qua regelgeving is er geen verschil met een gewone winkel. Je moet dus producten kunnen terugbrengen. Garantie moet gerespecteerd worden. (Je koopt er immers nieuwe producten) Het grootste nadeel is meestal het beperkte productaanbod. Aangezien dit in essentie de “overschot” is van een gewone winkel kan het dus zijn dat een bepaald kledingstuk of een bepaalde maat niet meer beschikbaar is.

Dat is allemaal leuk hoor ik je denken maar waar vind ik zo’n winkel? Wel er zijn een aantal mogelijkheden. Enerzijds zijn er kleinere onafhankelijke outlets en anderzijds zijn er enkele grote “Factory outlet centers”. Een factory outlet center is een dorp met enkel outlet winkels. (en natuurlijk enkele gezellige eetgelegenheden) Het voordeel hiervan is dat je op 1 plaats dames-, heren- en kinderkledingwinkels, schoenenwinkels, tassen en accessoire-winkels bij elkaar vindt. De grootste Nederlandse factory outlets zijn Rosada factory outlet in Roosendaal, Designer outlet Roermond en Batavia stad in Lelystad.

 Daarnaast zijn er nog honderden kleine, onafhankelijke outlets die zowel via een winkel als online verkopen.

 Voor een volledig overzicht van alle outlet shops en sample sales in Nederland kan je terecht op Stockverkopen.nlOver de Auteur

Als shop-a-holic en fashionista op een budget schuim ik Nederland af op zoek naar de beste deals. Goed voor de portemonnee en erg leuk!

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[389 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[116 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[114 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo