Evolutie van woningen en tuinen - Artikel Post - Artikel Marketing

Evolutie van woningen en tuinen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: gevelbepleistering
Gezien: 493 | Aantal woorden: 705 | Datum: Sun, 29 Apr 2012 | 0 commentaar

Woningen en tuinen ondergingen de laatste jaren een enorme evolutie.

 

Als ik even terugdenk aan mijn kindertijd zo'n twintig jaar geleden, merk ik dat alles heel erg verandert is in huis en tuin. Toen ik zelf nog kind was hoorde ik mijn grootouders vaak vertellen hoe het in hun kindertijd was. Was het toen allemaal zoveel beter? Dit is een vraag waar ik zelf ook geen antwoord op weet. Ik kan zelf wel vaststellen dat woningen en tuinen heel erg geëvalueerd zijn.

Ik woonde met mijn ouders in een gemiddelde gezinswoning. Als kind hoorde ik van de grootouders dat ze als kind met acht tot tien personen in een piepklein huisje woonden. Nu de gezinnen kleiner worden, vergroten de woningen aanzienlijk, dat is zeker. 

Ik had als kind een grote tuin om in te spelen. Een schommel, glijbaan en nog een stuk gras om op te spelen. Dit had de grootte van een half voetbalveld. Nu zijn de woningen wel groter maar de tuinen aanzienlijk kleiner.

Ik speelde vaak met de kinderen uit de buurt en liep van de ene tuin de andere in. Nu zijn alle tuinen en/of woningen gescheiden van elkaar. Omheiningen, groene hagen, betonnen of houten schuttingen zijn niet meer weg te denken uit ieder straatbeeld.

Mooie voortuinen met kunstgras, allerlei modellen buxusvormen, exotische planten en zelfs vijvers met japanse kois zijn niet meer weg te denken in de tuinarchitectuur van nu. Een grasmachine die zonder bestuurder het gras maait is de dag van vandaag geen uitzonderlijke luxe meer.

Ik heb me vroeger dood geërgerd aan de kiezel op onze oprit bij het fietsen. Steentjes blijven nu nog wel tijdens de eerste jaren van de woning liggen maar worden al snel vervangen door klinkers, natuursteen, kasseien of een andere vorm van bestrating. Ook de geautomatiseerde sierhekken om de oprit te betreden zijn een dagelijkse trend geworden. 

De woningenbouw op zich is ook enorm geëvolueerd. Moeilijke architecturale vormen bekleed met gevelbepleistering, gebogen wanden in glas, daken met zonnepanelen, ramen in alle kleuren en vormen die je maar kan bedenken.

De luxe in huis en tuin is ook zeer sterk toegenomen. Een woning met zwembad, jacuzy, sauna, zwemvijver, tennisveld,... is wel in elke straat te vinden. Deze luxe was eerder weggelegd voor de hogere klasse maar is vandaag bij vele middenklasse woningen terug te vinden.

Is deze evolutie een gevolg van de welvaart? Moeilijk te zeggen in deze periode van economische crisis!Over de Auteur

Een terugblik uit mijn kindertijd.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[308 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[112 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo