Glas vervangen in huis - Artikelpost

Glas vervangen in huis

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 487 | Aantal woorden: 381 | Datum: | 0 commentaar

Glas vervangen kunt u laten doen als u wilt besparen op uw stookkosten door een hogere isolatiewaarde. Ook is het van belang dat u de ruiten vervangt wanneer (dubbel) glas lek is. Waar kiest u dan voor? Er zijn vele denkbare opties. We lichten hieronder de meest gangbare uit.

 

Glassoort

Ten eerste is daar dan enkel glas, traditioneel gebruikt in oude huizen en tegenwoordig nog steeds aanwezig in bijvoorbeeld binnendeuren. Enkel glas heeft een lage isolatiewaarde, voordeel hiervan is wel dat het licht is. Een kozijn waar enkel glas in zat dat vervangen moest worden vraagt vaak om vervanging door enkel glas vanwege het gewicht.

Ten tweede is daar normaal dubbel glas. Dit zijn twee glasplaten die gescheiden zijn door een spouw gevuld met lucht. De randen zijn afgekit met speciale kit waardoor er geen condensvorming kan zijn tussen de glasplaten.

Het normale dubbele glas is verder ontwikkeld en dat leidde tot HR-glas. Deze glassoort heeft een coating, aangebracht aan de binnenkant van de glasplaat aan de binnenzijde van het huis. Deze coating is isolerend waardoor de ruimte beter geïsoleerd wordt. Dit HR-glas is eveneens doorontwikkeld, tot HR+-glas eruit voortkwam. HR+-glas heeft een verbeterde coating, waardoor de isolatiewaarde stijgt. Voor een nog hogere isolatiewaarde en met een steeds gangbaar wordende glassoort, maakt u een verstandige keuze met HR++glas. Deze glassoort heeft een spouw gevuld met edelgas in plaats van met lucht. Ook is de coating nog verder verbeterd.

 

Tenslotte is er ook de optie voor HR+++-glas. Dit is een glassoort die uit drie glasplaten bestaat, inclusief een coating waardoor de isolatie tot driemaal zo hoog is. Deze glassoort kan echter alleen uit als het huis gebouwd is met het oog op energieneutraal zijn. Over de Auteur

Een glaszetter is de uitkomst wanneer u te maken krijgt met lekkage van de ruiten, glasschade of een hoge energierekening ten gevolge van een slechte isolatie.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: 1.0
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[316 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[126 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo