FB pix Glasbewassing en gevelreiniging gaan hand in hand! - Artikelpost

Glasbewassing en gevelreiniging gaan hand in hand!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 958 | Aantal woorden: 460 | Datum: | 0 commentaar

Glasbewassing en vervuiling aan de gevel

Glazenwassers gebruiken steeds meer telescoopbewassing voor het wassen van ramen, dit is een stuk veiliger dan ladders. Telescoopbewassing of tucker-pole gaat uit van een lange stok waarmee de glazenwasser op de grond kan blijven staan.  Dit systeem is overgewaaid uit de Verenigde Staten en is een van de laatste innovaties op het gebied van glasbewassing. Zoals u ongetwijfeld al weet is glasbewassing een van de gevaarlijkste beroepsgroepen, dus elke ontwikkeling waardoor de glazenwasser iets veiliger wordt is mooi meegenomen! Bovendien is telescoopbewassing een stuk goedkoper dan een andere vorm van glasbewassing. Onze glazenwassers in Rotterdam maken hier dan ook gretig gebruik van! Onlangs is er een onderzoek uitgevoerd door de Vereniging Schoonmaak Research (VSR) naar de gevolgen en eventuele schade van deze manier van schoonmaken.

Gevelreiniging en glasbewassing hand in hand

Er werd onderzocht wat de invloed was van telescoopbewassing op de gevel. Bij deze vorm van glasbewassing wordt namelijk osmosewater gebruikt, dit is zeer zuiver water waardoor de ramen streep loos opdrogen. Daarnaast heeft osmosewater een lage zoutconcentratie, daardoor lossen alle stoffen goed op in het water. Naast dit overduidelijke voordeel heeft dit echter ook een aantal nadelen. Ten eerste is het een groot nadeel dat in dit zuivere water alle metalen oplossen. “Normaal” water is vaak al verzadigd met metalen, daardoor heeft regenwater niet zo’n groot effect. Dit osmosewater zorgt ervoor dat stabiele metalen, zoals ijzer, die in de stenen van de gevel zitten oplossen in het waswater. Dat kan ervoor zorgen dat er zichtbare schade ontstaat aan de gevel! Een tweede nadeel is dat er op gevels vaak een klein laagje van zware metalen zoals nikkel ontstaat. Met name in de stad is dit het geval. Wanneer dat laagje in contact komt met het osmose water dan lost het op. Dat zorgt ervoor dat het afvalwater zeer vervuild wordt en het niet meer door het riool mag.

 

Er moet dus goed gekeken worden wat de gevel precies kan hebben, maar bijvoorbeeld dit schoonmaakbedrijf in Rotterdam doet zowel aan gevelreiniging als aan glasbewassing. Zij kunnen door middel van een analyse goed inschatten wat de gevolgen precies zullen zijn. Op die manier houdt u een mooie gevel, schone ramen en een schoon milieu! Over de Auteur

Ik probeer zoveel mogelijk geinformeerd te houden over nieuwe ontwikkelingen in schoonmaakland. Lees daarom snel mijn artikelen!

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: 1.0
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo