FB pix Glashandel tip: Energiekosten besparen met HR++ - Artikelpost

Glashandel tip: Energiekosten besparen met HR++

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 253 | Aantal woorden: 1111 | Datum: | 0 commentaar

We komen er niet meer onderuit, de stijgende energieprijzen. De afgelopen tijd hebben we te maken met een forse stijging van de energieprijzen en dat ga je merken in je portemonnee. We zijn met z’n alle op zoek naar alternatieven om deze kosten zo veel mogelijk te beperken. Wist je dat je met HR++ glas tot wel 600 m3 gas per jaar kunt besparen? Tip van een glashandel! Wij vertellen je graag meer. 

Wat is HR++ glas?

HR++ glas is een type dubbele beglazing dat helpt om warmte binnen te houden in de winter en buiten te houden in de zomer. Dit voorkomt dat warmte via de ramen ontsnapt, wat tot 30% van het energieverbruik van een woning kan uitmaken.

Bovendien brengt HR++ glas diverse andere voordelen met zich mee zo vermindert het ook geluidsoverlast door een buffer te creëren tussen de buitenwereld en je huis. Als je in een drukke stad of in de buurt van een luchthaven woont, kan dit een geweldige manier zijn om stress te verminderen en wat rust te krijgen. Daarnaast is HR++ glas is ook een milieuvriendelijke optie, omdat het helpt je ecologische voetafdruk te verkleinen. Door minder energie te gebruiken om je huis te verwarmen en te koelen, draagt je je steentje bij aan de bescherming van de planeet. HR++ glas wordt door veel glashandel bedrijven aangeboden om energiekosten te besparen. 

Advies glashandel: de voordelen van isolatieglas HR++

HR++ glas is een type energiezuinig raam dat is gecoat met een speciale folie. Deze folie helpt de warmte terug te kaatsen in de kamer, waardoor deze nog energiezuiniger wordt.

Het gebruik van HR++ glas in je woning heeft vele voordelen. Allereerst kan het helpen je energierekening te verlagen. Je kunt zelfs in aanmerking komen voor een belastingkrediet als je dit type raam in je huis installeert. Daarnaast kan HR++ glas helpen het comfort in je huis te verbeteren. Omdat de folie helpt warmte terug te kaatsen in de kamer, kan het helpen de temperatuur constanter te houden, waardoor het comfortabeler wordt voor jou en je gezin.

Ten slotte kan HR++ glas helpen het uiterlijk van je huis te verbeteren. De speciale coating op het raam kan het een meer afgewerkte look geven, waardoor het er van buitenaf aantrekkelijker uitziet.

Als je overweegt de ramen in je huis te vervangen, overweeg dan het gebruik van HR++ glas. Het kan helpen je energierekening te verlagen, het comfort van je huis te verbeteren en het een meer afgewerkte look te geven.

Kosten besparen door HR++ glaslaag

HR++ glas brengt ongelooflijk veel voordelen met zich mee. De besparing van dit type glas ten opzichte van dubbel glas is 75% meer warmte en €150 minder gasverbruik! Met HR++ kun je genieten van je huis met veel lagere verwarmingskosten, waardoor je elk jaar geld bespaart op je energierekening - soms zelfs honderden of duizenden per maand, afhankelijk van hoe groot je huis is in vergelijking met de huizen van anderen in je woonplaats! Het is niet alleen financieel zinvol, maar als we het hebben over warm houden tijdens de koude wintermaanden is het zeker ook voordeliger voor je comfort. 

Het installeren van HR++ glas is een investering, maar het zal uiteindelijk geld besparen op je energierekening. Het is belangrijk om een gerenommeerde glashandel te kiezen om je ramen te plaatsen, en ervoor te zorgen dat ze goed zijn afgedicht en geïsoleerd.

Verschil HR++ glas en standaard dubbelglas

Als het gaat om ramen voor woningen, zijn er veel verschillende keuzes beschikbaar bij je glashandel. Als je op zoek bent naar energie-efficiëntie, zijn er twee soorten glas die eruit springen: standaard dubbel glas en HR++ glas. Hier vind je de belangrijkste verschillen tussen deze twee opties:

Standaard dubbel glas bestaat uit twee ruiten met een laag lucht of gas ertussen. Dit helpt de woning te isoleren en houdt de warmte in de winter binnen en in de zomer buiten. HR++ glas is vergelijkbaar, maar heeft een extra laag coating met lage emissiviteit (low-E). Dit helpt de warmte terug te kaatsen in de kamer, waardoor het nog energie-efficiënter wordt.

Qua kosten is HR++ glas doorgaans duurder dan standaard dubbel glas. Het is echter belangrijk om in gedachten te houden dat het je ook helpt om op de lange termijn geld te besparen op je energierekening. Als je op zoek bent naar de meest energie-efficiënte optie, dan is HR++ glas de juiste keuze. 

HR glas herkennen

Je kunt zien welk type glas in je huis zit door te kijken naar de aluminium strip tussen elke laag. Wanneer je op deze strip ‘HR’ ziet staan heb je HR glas in je woning. Wanneer er geen letters staan of andere letters dan ‘HR’ is dit in de meeste gevallen standaard dubbelglas. 

Dit kun je testen met een zaklamp of lucifer. Door de schijnende zaklamp of brandende lucifer op het raam te schijnen en schuin op het glas te kijken. Je ziet nu een weerspiegeling.

Wanneer alle weerspiegelingen er hetzelfde uitzien en dezelfde kleur hebben heb je standaard dubbelglas. Zie je een weerspiegeling waar er één van van kleur verandert? Dan heeft je woning HR glas. 

HR++ glas laten plaatsen door een glashandel

Het HR++ glas is een hoogwaardig, energie-efficiënt glas dat door je plaatselijke glashandel kan worden geplaatst. Bij het plaatsen van nieuw glas wordt meestal het oude glas verwijderd en de ruimte voor het nieuwe glas opgemeten. Vervolgens wordt het nieuwe glas op maat gesneden en in de opening geplaatst. In sommige gevallen wordt speciaal kit of kit gebruikt om een waterdichte pasvorm te garanderen. Tot slot wordt de rand van het glas vervangen en het gebied schoongemaakt. Het hele proces neemt meestal een paar uur in beslag.

Als je op zoek bent naar manieren om energie te besparen en je ecologische voetafdruk te verkleinen, is HR++ glas een geweldige optie. Het maakt je huis comfortabeler en kan je helpen geld te besparen op de lange termijn.
Over de Auteur

Energiebesparen wilt tegenwoordig iedereen! Als glashandel specialist weten wij als geen ander met welk soort glas dit het beste kan. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Way2Clean magnetische ramenwasser 8-30mm | geschikt voor enkel/dubbel glas | verstelbare ruitenreiniger | raamwisser geschikt voor HR/HR++
Way2Clean magnetische ramenwasser 8-30mm | geschikt voor enkel/dubbel glas | verstelbare ruitenreiniger | raamwisser geschikt voor HR/HR++

€ 44,98
Toon product

Lenovo 45W USB-C oplader/adapter voor Lenovo
Lenovo 45W USB-C oplader/adapter voor Lenovo

€ 34,99
Toon product

Simple Fix Raamfolie - 90cm x 200cm - Anti Inkijk - Statisch - Plakfolie Zelfklevend en Isolerend - HR++ folie - Glas in Lood - Decoratiefolie - Regenboog
Simple Fix Raamfolie - 90cm x 200cm - Anti Inkijk - Statisch - Plakfolie Zelfklevend en Isolerend - HR++ folie - Glas in Lood - Decoratiefolie - Regenboog

€ 26,95
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[199 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[95 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo