Gras of kunstgras in de tuin? - Artikelpost

Gras of kunstgras in de tuin?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 212 | Aantal woorden: 543 | Datum: | 0 commentaar

In de meeste tuinen van Nederland vinden we wel een stukje groen terug. In Nederland zijn we namelijk dol op een grasmat in de tuin. Hier kijken we ook niet van op want met een grasmat breng je heel eenvoudig een hoop kleur in de tuin. Voor kinderen is het ook prettig om buiten te spelen op een zachte ondergrond zoals (kunst)gras. Doordat het een stuk zachter is, gebeuren er ook minder ongelukken. De eeuwige discussie die elke keer oplaait is echter de keuze tussen kunstgras en natuurgras. Voor beide mogelijkheden zitten er voordelen en nadelen aan vast. Deze voor- en nadelen hebben we in kaart gebracht. 

Natuurlijke grasmat

Veelal zien we in de tuin dat er een natuurlijke grasmat ligt. Zeker in tuinen die al enige tijd geen drastische veranderingen heeft ondergaan. Dit is in veel gevallen te verklaren dat kunstgras de laatste jaren een ontwikkeling heeft doorgemaakt en voorheen er behoorlijk nep uitzag. 

Een natuurlijke mat is niet alleen vanwege de uitstraling een voordeel. Een natuurlijke mat is een stuk beter voor het milieu. Onder de grasmat kunnen er namelijk insecten hun werk doen waardoor ons ecosysteem in stand wordt gehouden. In veel gevallen denken tuinbezitters hier echter niet meteen aan bij de keuze tussen gras en kunstgras. Veelal wordt er voor gekozen omdat ze genieten van de geur van vers gemaaid gras en/of de ochtenddauw in het voorjaar. Dit kan kunstgras niet evenaren. 

Natuurgras is voor kinderen en huisdieren ook fijner dan kunstgras. Kunstgras is uiteindelijk gewoon plastic. In de zomer kan dit dus heel warm worden waardoor het niet prettig is om op te lopen of op te liggen. Ook is kunstgras wat duurder dan natuurgras. Het nadeel van natuurgras is natuurlijk dat het gazon behoorlijk wat onderhoud nodig heeft. Gras moet namelijk met zekere regelmaat gemaaid en gesproeid worden. Zeker in de zomerperiode wanneer het droger is, is dit erg belangrijk. In het voorjaar moet het gras misschien opnieuw ingezaaid worden of zelfs nieuwe graszoden geplaatst worden. 

Kunstgras in de tuin

Eerder gaven we aan dat kunstgras er nep uit ziet. In het verleden was dit inderdaad zo. Vandaag de dag zijn er kunstgrasmatten die er bijna hetzelfde uitzien als echt gras.  Het voordeel van echt gras is natuurlijk dat het altijd groen is. Ook in droge periodes krijg je geen dorre plekken in de tuin. Daarnaast hoeft het niet gemaaid of gesproeid te worden waardoor u er na het plaatsen geen omkijken meer naar heeft. Kunstgras is ook een prima oplossing voor mensen met allergieën. 

Het nadeel van kunstgras is dat het een stuk duurder is dan natuurgras, al zijn hier diverse varianten in. Een goedkope kunstgras mat ziet er echter ook niet echt uit. Daarnaast is het ook geen hele fijne ondergrond doordat het zo warm wordt op de momenten dat je juist buiten bent.Over de Auteur

Maartje van SEO-ondersteuning beantwoordt belangrijke lezersvragen. In dit artikel lees je de voor- en nadelen van gras en kunstgras.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo