Grind kopen? Waar moet u op letten? - Artikel Post - Artikel Marketing

Grind kopen? Waar moet u op letten?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 535 | Aantal woorden: 380 | Datum: | 0 commentaar

Behalve hoveniers krijgen de meeste mensen maar zelden te maken met het kopen van grind. Het is dus niet vreemd als u niet weet waar u op moet letten bij het grind kopen. Hoewel de keuze voor een bepaalde soort grind meestal vooral een kwestie van smaak en de stijl van je tuin is, is het ook belangrijk dat de grindsoort de juiste eigenschappen heeft. Zo moet een grindsoort voor op een oprit of parkeerplaats harder zijn dan grind voor rond de vijver. Daarnaast is ook de grootte van de grindstenen van belang. (fractie)

Grind kopen, de maat

De maat van grind: Het is belangrijk dat u weet welke maat grind u nodig hebt. Over het algemeen geldt dat kleinere grindstenen mooier worden gevonden. Nadeel van klein grind is dat het minder fijn loopt dan groter grind, je zakt er namelijk in weg. Maar het grind moet ook niet te groot worden, dan wordt het oncomfortabel voor je voeten. Om prettig te kunnen lopen kunt u het beste grind kopen van zo'n 25mm groot. Voor een oprit kunt u het beste grind kopen met een formaat van +- 8mm. Dan blijft het niet in het profiel van de banden steken maar loopt het nog wel comfortabel. Gebruikt u het grind enkel als siergrind? Dan is elk formaat en soort grind mogelijk. De keuze van grind is dan helemaal afhankelijk van je eigen wensen.

De hardheid van uw grindsoort

Hoe hard moet de grindsoort zijn die u nodig hebt? Dat is helemaal afhankelijk van de toepassing van het grind dat u gaat kopen. Gaat u een oprit aanleggen dan hebt u een harde grindsoort nodig zoals basalt en graniet. Voor een siertuin is de hardheid van het grind echter niet van belang. Voor meer informatie over de keuze van grind kunt u het beste contact opnemen met een goede hovenier of de mensen van Grind-Webshop.nl.Over de Auteur

Auteur voor grind-webshop.nl. Weet alles over grind en informeert ook anderen graag over de aankoop van grind.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[223 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo