Groene aanslag verwijderen ging gemakkelijk en snel - Artikelpost

Groene aanslag verwijderen ging gemakkelijk en snel

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 498 | Aantal woorden: 811 | Datum: | 0 commentaar

Na de winter was mijn terras weer helemaal groen van de groene aanslag en alg. Afgelopen jaren ging in aan de slag met de hogedrukspuit. Maar dit jaar heb ik het eens anders gedaan. Gemakkelijker en sneller. Oh ja en nog schoner ook.

Omdat werken met de hogedrukspuit best veel werk is en alles ook ruwer wordt, vroeg ik mijzelf af of ik groene aanslag verwijderen kan zonder hogedrukspuit. En dat blijkt dus het geval. Hier mijn verhaal, zodat ook jij je voordeel er mee kunt doen.

Oh ja, het werkt niet alleen op mijn terras, maar ook op mijn houten tuinstoelen, het houten hekje, de schutting en de houten vlonders zijn.

Weg met de hogedrukspuit

Ieder jaar ging ik in aan het werk met de hogedrukspuit. Veel werk. Het terras en zo werd wel weer schoon. Ik zelf niet. En dan ook nog het nawerk met het afnemen van het houtwerk en de ramen omdat daar zoveel spatten op zaten.

En wat me ook opgevallen is, is dat de straat veel ruwer is geworden in de afgelopen jaren. En als je de houten tuinstoelen schoonspuit, worden deze ook ruw. Er gaan toch splintertjes af.

De hogedrukspuit maakt dus wel schoon, maar beschadigd toch het materiaal. En het lijkt wel of daardoor het de groene aanslag nog sneller terugkomt. Daarom wilde ik wat anders proberen. Het moet toch kunnen om het terras schoon te houden zonder vier keer per jaar alles opnieuw schoon te moeten spuiten. Die tijd, energie en water spaar ik liever uit.

Uitbesteden aan een professional?

Ik besloot om een professional te bellen. Deze gaf aan de klus zonder gesmeer te kunnen klaren. Hiervoor gebuikte hij een speciaal middel dat hij met een nevelspuit in een dun laagje op het terras zou spuiten. De groene aanslag verdwijnt dan binnen een paar dagen. De alg wordt namelijk gedood. Tevens blijft er een impregnerende laagje achter, waardoor de groene aanslag ook lang wegblijft.

Hij bevestigde mijn vermoeden dat de groene aanslag ieder jaar maar meer wordt, door de verruwing van de bestrating als gevolg van het schoonspuiten met de hogedrukspuit. Hout en stenen worden hierdoor ruwer en algen krijgen meer verstopplekjes. Daardoor kun je ze niet meer zo goed wegspuiten en blijven er sporen achter en komen daardoor sneller terug.

Nou, deze oplossing zag ik wel zitten. Totdat ik de prijs hoorde dan. Want dat was even flink schrikken. Dat ging mij al snel een paar honderd euro kosten.  

De man had wel door dat ik daar van schrok en geen klant van hem zou worden. Daarom zei hij dat ik het zelf ook kon doen.

Professionele groene aanslag verwijderaar.

Hij vertelde dat hij met BioGroen werkt. Een volledig biologisch afbreekbaar middel, welke niet agressief is, maar wel de groene aanslag verwijdert. En omdat het niet agressief is, mag iedereen het verwerken. Daar hoef je geen papieren voor te hebben. Dus jij en ik mogen het ook. Maar je kunt het middel niet in de winkel kopen.

In de winkel zijn verschillende middeltjes te koop die hetzelfde beweren te doen. Kijk je naar de samenstelling, zal je direct zien dat het veel minder geconcentreerd is. Daardoor heb je er veel meer van nodig. Goedkoop wordt daardoor duurkoop.

De beste man vertelde dat een collega van hem de webshop BioAktief had gemaakt. Daar kun je de professionele groene aanslagverwijderaar, die niet in de winkel te koop is, wel kopen. Zelfs in speciale consumentenverpakkingen. Die heb ik dus besteld. En ook een elektrische nevelspuit.

Binnen een paar dagen had ik alles in huis. Direct aan de slag. Simpel 9 liter water in de elektrische nevelspuit en 0,9 liter middel erbij. Even schudden en nevelen maar. In korte tijd had ik het hele terras, de tuinmeubelen, het hekwerk en de schutting behandeld. Je zag de alg direct wit worden. En na een paar dagen was de groene aanslag weg. Simpel en gemakkelijk. Oh ja, en geen gemopper van mijn vrouw meer. Want de ramen bleven schoon.

KeesOver de Auteur

DomeinenCoach, Tuinliefhebber, Dierenvriend

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[354 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[122 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo