FB pix Groene energie verplichten - Artikelpost

Groene energie verplichten

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1258 | Aantal woorden: 374 | Datum: | 0 commentaar

 

De subsidie die momenteel nog gegeven wordt op groene energie, moet volledig verdwijnen. In plaats daarvan moeten energieleveranciers gedwongen worden om een minimum hoeveelheid groene energie aan te bieden. Dat zijn de bevindingen van de Algemene Energieraad (AER) die deze in een adviesbrief aan het kabinet heeft gestuurd.

Over de AER
De AER is de belangrijkste regeringsadviseur op het gebied van de Nederlandse energiemarkt. Als de energiesubsidie op groene energie geschrapt zou worden, zouden huiseigenaren niet ontmoedigd worden om energiezuinige aanpassingen te maken aan hun woning. Dat meent althans AER secretaris Folmer de Haan. “De energierekening zal in de toekomst steeds verder stijgen. Dat is eigenlijk al een voldoende stimulans om energiebesparende maatregelen te nemen”, zegt hij.

Energieleveranciers meer verplichten
Energieleveranciers zouden veel vaker verplicht moeten worden om meer groene energie te leveren aan particulieren. Momenteel ontvangen energieleveranciers subsidies van de overheid om zo de energieprijs betaalbaar te houden voor de consument. De AER denkt echter dat het beter is om de energiesubsidie in zijn geheel te schrappen. Momenteel vloeit 35 miljard euro aan aardgasopbrengsten en milieubelastingen terug naar de staatskas.

De inkomstenderving voor de overheid door de levering van minder grijze energie kan opgevangen worden als de energiesubsidie op groene energie verdwijnt. De verwachting is dat de komende jaren tussen de 5 miljard en 30 miljard euro in de schatkist verdwijnt. Dat komt door lagere aardgasopbrengsten en besparingen als zuinigere auto’s.

Kabinetsplannen
Momenteel zijn de VVD en de PvdA bezig met onderhandelingen voor een nieuw kabinet. Beide partijen vinden dat de energiesubsidie op groene energie moet worden stopgezet.

Wel kan stopzetting van de energiesubsidie leiden tot hogere prijzen voor groene stroom. Daarom is het verstandig zeker de komende jaren energie te vergelijken. Daarmee wordt inzicht geboden in de energieprijzen in Nederland. Op deze manier kunnen consumenten honderden euro’s per jaar besparen.

Over de Auteur

Verbeek is schrijver van artikelen over diverse financiele onderwerpen en over onderwerpen op het gebied van relatiebeheer.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: 5.0
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo