Grof tuinwerk? Deze apparaten zijn onmisbaar - Artikelpost

Grof tuinwerk? Deze apparaten zijn onmisbaar

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 126 | Aantal woorden: 906 | Datum: | 0 commentaar

Veel mensen hechten veel waarde aan hun tuin. Dit is erg logisch, een tuin is namelijk een belangrijk onderdeel van de woning. Door middel van een prettig ingerichte tuin, kun je je helemaal thuis voelen in je woning. Om je tuin optimaal in te richten, en te onderhouden, kan het zo zijn dat je grof tuin werk moet verrichten. Dit tuinwerk kan uit veel verschillende dingen bestaan, bijvoorbeeld het verwijderen van bomen. Als je van plan bent om binnenkort een boom om te zagen of te snoeien, is het verstandig om enkel en alleen goede apparaten te gebruiken, bijvoorbeeld een Husqvarna kettingzaag. Dankzij goede apparaten verlopen de werkzaamheden soepel. Bovendien zullen de werkzaamheden ook een stuk veiliger verlopen, dit is natuurlijk het belangrijkst. 

Accu kettingzagen

Als je van plan bent om binnenkort in je tuin aan de slag te gaan kan het verstandig zijn om een accu kettingzaag aan te schaffen. Een accu kettingzaag kan voornamelijk gebruikt worden bij het zagen van kleine diameters. Het voordeel van deze kettingzagen met accu is dat het milieuvriendelijk is. Dit komt doordat je geen uitstoot hebt van brandstoffen. Hierdoor is het natuurlijk ook een stuk prettiger om mee te werken. Bovendien is deze variant erg stil in het gebruik. Echter is het allergrootste voordeel dat je geen last meer hebt van kabels. Deze kabels zitten bijna altijd in de weg. Helaas betekent dit helaas wel dat je minder vermogen in de kettingzaag hebt. 

Elektrische kettingzagen

Naast dat je een accu kettingzaag kunt gebruiken voor de kleinere werkzaamheden, is het voor de grotere werkzaamheden mogelijk om een elektrische kettingzaag te gebruiken. De elektrische kettingzaag maakt het mogelijk om dikkere diameters door te zagen. Helaas komt hierbij wel kijken dat er een draad aan de kettingzaag zit. Deze kabel wordt door veel mensen als hinderlijk ervaren. Gelukkig is deze variant wel een stuk goedkoper in aanschaf. 

De benzine kettingzagen

Wanneer je van plan bent om erg grote diameters door te zagen, kun je gebruik maken van de variant op benzine. De kettingzaag op benzine is vooral geschikt voor werkzaamheden waar je veel kracht voor nodig hebt. Het nadeel van deze variant is het geluid. Ook worden de uitlaatgassen als vervelend ervaren.

Persoonlijke beschermingsmiddelen

Het belangrijkste tijdens het uitvoeren van grof tuinwerk is natuurlijk veiligheid. Helaas staat bij veel mensen veiligheid niet helemaal bovenaan in het vaandel, terwijl dit natuurlijk wel zo moet zijn. Ben je van plan om binnenkort met grof tuinwerk aan de slag te gaan? Zorg dan dat je voldoende persoonlijke beschermingsmiddelen draagt. Het is verstandig om een helm op te doen tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden. Mocht het voorkomen dat er een tak op naar beneden valt, is het hoofd in ieder geval beschermd. Daarnaast is het ook verstandig om handschoenen aan te doen. Dit voorkomt dat je vervelende wondjes aan je handen krijgt. Stel dat je van plan bent om met meerdere mensen tegelijk te werken, dan is het ook handig om gebruik te maken van een veiligheidsjas. Deze jas is in veel gevallen fel oranje. Over de Auteur

Ik heb veel kennis over kettingzagen omdat ik de afgelopen jarig actief in deze branche heb gewerkt. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[347 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[144 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[105 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo