FB pix Groot aanbod aan duurzame dakpannen - Artikelpost

Groot aanbod aan duurzame dakpannen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 965 | Aantal woorden: 426 | Datum: | 0 commentaar

Het aanbod aan dakpannen is steeds groter aan het worden. Er zijn inmiddels zoveel verschillende dakpannen op de markt, dat de keuze steeds moeilijker word. Wanneer je een dakpan uit gaat zoeken, dan speelt de vorm, de kleur en het materiaal een grote rol als het gaat om de uitstraling van het dak. Daarnaast is de materiaalkeuze van groot belang als het gaat om een onderhoudsvrij en duurzaam dak. Zo heeft de keramische pan misschien wel een heel mooie, klassieke uitstraling, maar ze beschadigen sneller en er zal zich eerder mos- en algvorming voordoen dan op bijvoorbeeld een kunststof dakpan. Dit betekend dus dat er veel meer onderhoud aan het dak gepleegd zal moeten worden om de uitstraling van het dak goed te houden.

Duurzame innovaties op de dakpanmarkt

Duurzame daken zijn steeds populairder aan het worden. Met het oog op het milieu en op de portemonnee, gaat de keuze van de meeste mensen toch richting de duurzame dakpan. De dakpanproducenten spelen hier handig op in. Er worden steeds meer duurzame dakpannen ontwikkeld, van allerlei verschillende materialen. Zo kan er al gekozen worden voor een kunststof dakpan, een betonnen dakpan met een luchtzuiverende werking of met een speciale coating die het dak beschermt tegen verwering. Deze laatste is helemaal nieuw op de dakpannenmarkt. De pan is gemaakt van extra sterk betonnen en is voorzien van twee beschermlagen. De beschermlagen zorgen voor een extra glad oppervlak, waardoor algen en mos er geen vat op kunnen krijgen en regenwater optimaal kan worden afgevoerd. Het pannendak zal hierdoor veel minder snel worden aangetast, waardoor een lange levensduur gegarandeerd kan worden.

Vaak word er gedacht dat duurzaam niet mooi kan zijn, maar dat is helemaal niet waar. Met de moderne technieken en materialen kunnen er tegenwoordig hele mooie dakpannen worden geproduceerd die wel een lange levensduur hebben. Voor een stijlvol dak hoef je dus niet meer perse voor keramiek te kiezen, maar kun je ook kiezen uit een heel groot aanbod van duurzame, betonnen dakpannen. Voor ieder dak is er wel een passende kleur, vorm en formaat dakpan te verkrijgen. Zo hoeft de duurzaamheid van het dak dus niets af te doen aan de stijl en uitstraling.Over de Auteur

Moniek de Graaf is freelance tekstschrijver

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo