Grote groep Nederlandse huishoudens denkt na over aanschaf zonnepanelen - Artikel Post - Artikel Marketing

Grote groep Nederlandse huishoudens denkt na over aanschaf zonnepanelen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 503 | Aantal woorden: 385 | Datum: | 0 commentaar

Een grote groep Nederlandse huiseigenaren denken na over het aanschaffen van zonnepanelen met name door de stijgende stroomtarieven. Medio mei 2013 kost een kWh gemiddeld 0,22 euro en lijkt er geen eind te komen aan deze stijging. Daarnaast vinden steeds meer mensen duurzaamheid belangrijk en willen zij hun steentje bijdragen aan een beter milieu.

Met een zonnepanelen systeem is het mogelijk om de kosten voor elektriciteit aanzienlijk te minderen. Een gemiddeld systeem van 13 panelen wekt ongeveer 3250 kWh stroom op en kan een gemiddeld huishouden van 4 personen hier hun elektriciteitsbehoefte mee voorzien. Door een prijzenslag van met name Chinese merken is de prijs van zonnepanelen aan het begin van 2013 met zo een 75% gedaald. Dit heeft er toe geleid dat een systeem voor steeds meer huiseigenaren betaalbaar is geworden. Daardoor is de investering in ongeveer 8 jaar terugverdient en ligt het rendement van zonnepanelen hoger dan die van een gemiddelde spaarrekening met 3% rente. Echter hebben Europese fabrikanten geklaagd bij de Europese Unie en vinden zij dat de Chinezen de panelen op de Europese markt dumpen. Hierdoor zou eerlijke concurrentie belemmerd worden en de groei van de zonne-energie markt stagneren. De commissie van de Europese Unie is daarom een onderzoek begonnen en lijkt het er op dat in de zomer van 2013 een importheffing wordt geheven tot 60% op Chinese panelen. Hierdoor wordt een gemiddeld systeem iets duurder aangezien andere componenten niet worden belast met een heffing.

Op Solarwijzer kunnen particulieren de kwaliteit van zonnestroom installateurs met elkaar vergelijken. Bestaande klanten delen hun ervaringen met nieuwe kopers door een review te plaatsen. Deze worden na controle door Solarwijzer op de website geplaatst. Zo wordt de zonne-energie markt toegankelijker voor nieuwe klanten die interesse hebben in zonnepanelen of een zonneboiler.

Voor geïnteresseerden is er ook een aantrekkelijk subsidie tot 650 euro op de aanschafkosten (niet op de installatiekosten) van de Rijksoverheid. Kijk op Solarwijzer voor meer informatie over de subsidieregelingen, garantieregelingen, informatie over installateurs en zonnepanelen.Over de Auteur

Dit artikel is gepubliceerd door Solarwijzer. Het online beoordelingsplatform voor de installateurs van zonnepanelen en zonneboilers.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[172 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[168 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo