Haagplanten - Artikel Post - Artikel Marketing

Haagplanten

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: stefan-dehaanmedia
Gezien: 392 | Aantal woorden: 419 | Datum: Thu, 10 Mar 2016 | 0 commentaar

Wat is een haag

Een haag is een rij van planten. Een ander veel gebruikt woord is heg. Een haag wordt vaak gebruikt om een stuk grond af te scheiden, bijvoorbeeld om de eigen achtertuin te scheiden van de achtertuin van de buren. Daarnaast biedt het ook als voordeel dat het privacy geeft, bescherming biedt tegen de wind en een plek heeft voor vele dieren. Tussen een haag en een heg is wel degelijk een verschil. Een haag is een dichte rij struiken die eenmaal per jaar gesnoeid wordt. Een heg is iets minder netjes en ziet er wat wilder uit. Een heg wordt vaak minder gesnoeid en de planten groeien vrijer.

Een keuze maken

Het is belangrijk om de juiste haagplanten te kiezen voor de haag. Geschikte planten zijn planten die goed groeien als ze dicht op elkaar staan. Voor het maken van een keuze is het van belang om na te gaan wat de functie van de haag is. Voor tegen houden van indringers kan gekozen worden voor een plant met stekels. Daarnaast kan de keuze gemaakt worden tussen bladhoudende en bladverliezende planten. Een voorbeeld van een bladhoudende haaplant is de taxus, hierbij heb je ook in de winter een dichte haag.
Indien je wilt gaan voor bladverliezende haagplanten kun je kiezen voor bijvoorbeeld de meidoorn, welke in het voorjaar witte bloemen heeft.

Planten en de verzorging

Tussen oktober en april is de beste tijd om een haag te planten, het is wel van belang dat er geen vorst in de grond zit. Om het planten zo soepel mogelijk te laten verlopen is het aan te raden om vooraf te weten hoeveel planten je nodig hebt. Vaak wordt er gekozen voor 3-5 planten per meter. Door een draad te spannen is het makkelijker om in een rechte lijn te planten. Als laatste is het belangrijk om de grond goed aan te trappen, zodat de planten niet scheef komen te staan. Tussen mei en juni of augustus en september is de beste tijd om de hagen te snoeien. Dit kan per plant verschillen en voor sommige planten is het het beste om ze twee keer per jaar te snoeien.

Over de Auteur

Bij Kwekerij Online bestel je eenvoudig al je tuinplanten online. Met een uitgebreid assortiment haagplanten, bosplantsoen, fruit bomen, klimplanten, vaste planten, heesters en veel meer. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[330 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[115 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[108 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo