FB pix Haardhout voor in de openhaard - Artikelpost

Haardhout voor in de openhaard

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1105 | Aantal woorden: 390 | Datum: | 0 commentaar

Haardhout mag niet worden onderschat. Gekloofd haardhout is belangrijk. Dit bespaard je een hoop tijd. Je kunt ook boomstammen kopen en deze in stukken zagen, maar dit kost altijd een hoop tijd. Je kunt beter gekloofd openhaardhout kopen; haardhout in houtblokken dus. Maar dat is niet het enigste dat belangrijk is bij haardhout. Hét meest belangrijk bij hout voor in de openhaard is dat het droog is. Het hout kan op twee verschillende manieren zijn gedroogd. Op de ovengedroogde manier of met de natuurlijk gedroogde methode. Bij ovengedroogd haardhout is het hout in de oven gedroogd. Dit komt de kwaliteit van het hout ten goede. Natuurlijk gedroogd haardhout is gedroogd op de ouderwetse manier. Deze manier kost erg veel tijd. Vaak bij haardhout bestellen is het ovengedroogd haardhout wat het meeste wordt aangeboden.

Waar is haardhout eigenlijk voor nodig? Haardhout kun je gebruiken in de kachel als kachelhout, maar het meeste haardhout wordt gebruikt als openhaardhout. Vooral in de wintermaanden stijgt de verkoop van haardhout explosief. Desondanks wordt er ook in de zomer een hoop haardhout verkocht. Dan wordt haardhout niet gekocht voor in de openhaard of voor in de kachel, maar als hout voor in de vuurkorf.

Verstandige mensen kopen haardhout bij een webshop of betrouwbare leverancier. Dit haardhout is van top kwaliteit en je hebt gegarandeerd kwalitatief goed hout voor in de haard. Minder verstandige mensen kopen haardhout van kennissen of vrienden. Dit kan natuurlijk ook ,maar je hebt niet de garantie op goed hout. Vaak hebben de mensen het brandhout zelf gesprokkeld om het vervolgens te verkopen. Domme mensen verzamelen dan ook zelf haardhout. Ze hebben vaak niet door dat het drogen van haardhout 2 jaar kan duren. Vaak hebben ze het geduld niet en stoken ze het hout meteen. Dit is erg slecht voor de kachel of openhaard en het kan zelfs gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Oliedomme mensen gebruiken restafval als haardhout. Dit is ontzettend gevaarlijk en doe dit dus niet!Over de Auteur

Helpt bij het kopen van haardhout; gratis openhaardhout is helaas niet mogelijk, maar we kunnen je wel helpen met besparen bij het kopen van open haardhout!

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[199 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[95 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo