Heb je recht op huurbescherming? - Artikelpost

Heb je recht op huurbescherming?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 186 | Aantal woorden: 666 | Datum: | 0 commentaar

Het woord huurbescherming hebben velen al wel eens van gehoord, maar het is vaak nog een beetje onduidelijk wat het precies inhoud. Huurbescherming is vastgelegd in de Nederlandse wet. Deze wet zorgt ervoor dat je niet van de ene op de andere dag ineens dakloos kunt raken doordat de verhuurder ervoor kiest het contract opeens stop te zetten. Een huurder heeft in bijna alle gevallen recht op een huurbescherming. Er gelden uiteraard wel enkele uitzonderingen, maar dat zijn er niet zo veel. Hieronder lees je meer over de huurbescherming.

Wat houdt huurbescherming precies in?

Iemand die in Nederland een woning huurt, heeft recht op huurbescherming. Dit betekent dat de verhuurder niet zomaar ervoor kan kiezen de huurder op straat te zetten. Dit zorgt ervoor dat een huurder die netjes de kosten betaalt en normaal omgaat met de woning niet opeens uit de woning gezet kan worden, omdat de verhuurder een hekel aan hem of haar heeft. Huurrecht bedrijfsruimte RechtNet Advocaten kan je helpen met onder andere advies met betrekking tot huurbeschermingen. Er zijn veel verschillende situaties die kunnen voorkomen op dit vlak. Als je hulp nodig hebt is het dan ook slim te kiezen voor de hulp van ervaren professionals met de juiste kennis.

Wanneer is er geen huurbescherming?

Zoals gezegd heb je in de meeste gevallen een huurbescherming, maar er gelden uitzonderingen. Zo heb je bijvoorbeeld geen huurbescherming als je een woonboot huurt, als je een dienstwoning huurt, als je een winkelwoning huurt, als je een kamer in een verzorgingshuis huurt en als je een recreatiewoning huurt. Of je een zelfstandige of onzelfstandige woning huurt, maakt niet uit voor de huurbescherming, die krijg je in beide situaties. Verder geldt de huurbescherming niet enkel voor de huurder zelf, maar ook voor de mensen die bij hem of haar wonen. Als je bijvoorbeeld met je partner of kinderen woont zijn zij ook gedekt door de huurbescherming. Indien er zich toch een situatie voordoet waarbij je denkt dat je onrecht wordt aangedaan kun je het best terecht bij huurrecht bedrijfsruimte RechtNet Advocaten. Ook als je steviger in je schoenen wil staan bij een zaak kan het slim zijn RechtNet advocaten te raadplegen.Over de Auteur

Geschreven door online marketing bureau We Talk SEO

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[354 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[122 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo