FB pix Hekwerk - Artikelpost

Hekwerk

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 947 | Aantal woorden: 772 | Datum: | 0 commentaar

Veel mensen denken dat het bouwen van een hek eenvoudig is, maar dat valt tegen als je er eenmaal mee aan de gang gaat. Veel mensen denken dat ze het hekwerk zelf kunnen maken en plaatsen, maar het plaatsen van een houten schutting is doorgaans eenvoudiger, hierdoor denken ze dat een stalen hekwerk ook geen probleem moet zijn. Maar dit pakt anders uit, het is namelijk niet iets wat je zomaar even doet. Het is daarom verstandig om een professioneel bedrijf in de arm te nemen die het voor je gaat doen. Maar de voorbereidingen die je kunt treffen kun je natuurlijk wel zelf doen, zodat het bedrijf meteen aan de slag kan gaan met het plaatsen van het hek. De kosten blijven dan uiteindelijk toch laag, je kunt dan zelf uitzoeken welke vergunningen je nodig moet hebben en welke kwaliteit hekwerk het beste is. Mocht je daar nu niet uitkomen dan kun je daar ook advies in krijgen.

 

De kwaliteit van het hekwerk

Een hekwerk dat geplaatst moet worden bestaat altijd uit een aantal onderdelen. Dat houdt in dat het goed is om er over na te denken op welke locatie het hekwerk moet worden geplaatst. Hierdoor kun je nadenken of dat er zware materialen gebruikt  moeten worden of dat het gaat over wat lichter materiaal. Daarnaast kun je ook bedenken of dat er meerdere toegangspoorten nodig zijn. Een hekwerk voor een zwembad bestaat uit minder zwaar materiaal dan een hekwerk dat een bedrijfspand moet beschermen. De kwaliteit dient bij beide opties wel goed te zijn. Je moet bij het plaatsen van een hekwerk ook nadenken over toegangspoorten, er moet voor gezorgd worden dat het geen zwakke plekken worden binnen het totale hekwerk. Je kunt hier voor zorgen door te kiezen voor goede sloten en hierin kun je professioneel advies krijgen van de echte vakmannen. Er zijn verschillende soorten staal mogelijk en de kwaliteit is per hekwerk weer verschillend. Het is verstandig om  hekwerk prijzen aan te vragen bij verschillende bedrijven.

 

Vergunningen en buren

Als je een hekwerk laat plaatsen dan wordt dat normaal gesproken op de erg grens gedaan. Je moet daarom rekening houden met vergunningen en met je buren. Je kunt op die manier samenwerken met het hekwerk, misschien vinden de buren het een goed idee en willen ze de kosten graag met je delen. Bij de vergunningen moet je denken aan het privaatrecht en aan de erfscheiding met de openbare ruimte. Bij een huurwoning gaat het niet zo eenvoudig, dan moet de verhuurder ook met voorwaarden komen wil je het rond krijgen.

 

Regels van de gemeente

De gemeente heeft verschillende regels als het gaat over het plaatsen van het hekwerk. Deze regels zijn per gemeente ook nog eens verschillend. Het is daarom verstandig om bij je eigen gemeente na te gaan vragen wat zij verstaan onder de regels van het hekwerk. Welke vergunningen heb je nodig en aan welke regels moet je je houden binnen deze gemeente? Vraag de gegevens op zodat je later geen problemen gaat krijgen met de gemeente of de buren.Over de Auteur

Schrijf over van alles en nog wat.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo