FB pix Helderheid zonder de hitte: de veiligheidsvoordelen van led verlichting - Artikelpost

Helderheid zonder de hitte: de veiligheidsvoordelen van led verlichting

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 69 | Aantal woorden: 429 | Datum: | 0 commentaar

Led-verlichting staat bekend om zijn efficiëntie en lange levensduur, maar de veiligheidsaspecten verdienen net zoveel aandacht. Zo zorgen led spots voor een heldere lichtopbrengst zonder de gevaarlijke hitte die bij traditionele lampen komt kijken. Het risico op brand door oververhitte verlichting neemt aanzienlijk af met het gebruik van leds. Dit maakt ze niet alleen een energiezuinige, maar ook een veiligere optie voor zowel thuis als op de werkplek. Doordat ze minder warmte uitstralen, is er ook minder kans op verwondingen bij aanraking. Dit aspect maakt led verlichting uitermate geschikt voor ruimtes waar kinderen en huisdieren vrij kunnen bewegen. De duurzame keuze voor led gaat hand in hand met de veiligheid in en om het huis.

Led verlichting kent een veilig ontwerp

De veiligheid van ledverlichting begint bij het ontwerp. De materialen die gebruikt worden in leds zijn steviger en betrouwbaarder dan die in traditionele lampen. Terwijl een omgestoten lamp kan leiden tot scherven en mogelijk brandgevaar, zijn leds vaak vervaardigd uit harde plastics of ander onbreekbaar materiaal. Dit maakt ze robuust en minder vatbaar voor schade bij vallen of stoten. Daarnaast is de kans op een elektrische schok bijna nihil omdat leds werken op laagspanning. Dit is een eerste reden waarom led verlichting veilig is, vooral in omgevingen waar kinderen of dieren zijn.

Vermijd de aanwezigheid van gevaarlijke stoffen

Een tweede reden waarom led verlichting als veiliger wordt beschouwd, is gerelateerd aan de afwezigheid van gevaarlijke stoffen. In tegenstelling tot sommige soorten fluorescentielampen, bevatten leds geen kwik. Dit vermindert de gezondheids- en milieu-risico's mochten ze kapot gaan. Bij de afvalverwerking van leds komen er dus geen gevaarlijke stoffen vrij die schadelijk kunnen zijn voor mens en milieu. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in duurzame en veilige verlichtingsopties, biedt de website http://outledtl.nl een uitgebreid aanbod. Hier kunnen mensen kiezen voor ledverlichting die niet alleen veilig is voor directe gebruiksomgevingen, maar ook voor de planeet.

 

 Over de Auteur

Helderheid zonder de hitte: de veiligheidsvoordelen van led verlichting

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[88 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo