FB pix Help! Ik wil iets ophangen - Artikelpost

Help! Ik wil iets ophangen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2663 | Aantal woorden: 515 | Datum: | 0 commentaar

 

Het kan moeilijk zijn iets aan de muur op te hangen, maar geen paniek; iedereen kan het leren!
Veel beginnende klussers proberen alles met een spijker en een hamer op te hangen. Dit kan natuurlijk wel, maar is vaak niet de beste optie. Zachte wanden zoals wanden van hout, gipswanden, holle scheidingswanden en gasbeton houden prima iets aan een spijker. Heb je echter een stevigere wand, dan moet je gaan werken met een boor, plug en een schroef.

Als je nog nooit een spijker in de muur hebt geslagen kun je beginnen om eens te oefenen op een oude balk of plank. Zo leer je hoe je de spijker vast moet houden en hoe hard of zacht je moet slaan. Ervaring leert!
Je zult snel genoeg zien dat het niet altijd goed gaat. Om de krom geslagen spijker er weer uit te halen is het fijn om met een klauwhamer te werken. Met een klauwhamer kun je spijkers altijd gemakkelijk uit de muur halen. Zorg dat de spijker goed in de V van de klauw komt te zitten, kantel daarna de hamer waardoor je de spijker uit de plank of muur trekt, doe iets stevigs en plats tussen de hamer en muur, anders kan je de muur beschadigen.

Zoals ik eerder aangaf moet je bij harde muren van bijvoorbeeld beton of kalkzandsteen eerst een gaatje boren om wat aan de muur op te hangen. Een spijker laat je in dit geval vaak in de steek. De muur is te hard voor een spijker.

Voordat je begint met boren is het slim eerst uit te meten waar en hoe je iets aan de muur wilt hebben. Zet met een potlood een klein stipje op de muur waar het gat moet komen. Let voor het boren altijd op of er geen leidingen of elektra door de muur lopen. Er bestaan leidingenzoekers deze kun je kopen of misschien van iemand lenen. Vaak kun je aan de schakelaars zien waar de leidingen ongeveer lopen.

Nadat je de stipjes gezet hebt, en weet waar de leidingen lopen kun je beginnen. Kies voor de juiste boor zowel in grootte als voor de soort muur waar je in wilt gaan boren. Zorg voor goed passende pluggen en schroeven.
Voor schilderijen bestaan er overigens ook speciale schilderij ophangsystemen.

Nog iets belangrijks voordat je begint met boren, boormachines kunnen twee kanten op draaien. Om een gat in de muur te boren moet de boormachine wel rechtsom draaien.

Over de Auteur

Lindsay is een hobbyschrijfster

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[199 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[94 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo