Het belang van een goede bureaustoel - Artikelpost

Het belang van een goede bureaustoel

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 237 | Aantal woorden: 625 | Datum: | 0 commentaar

Heb jij een kantoorbaan en zit je het grootste deel van de dag achter je bureau, dan is een goede bureaustoel natuurlijk onmisbaar. Wanneer je namelijk de nodige uren op een bureaustoel zit, die of niet goed is afgesteld of kwalitatief een stuk minder is, dan is de kans vrij groot dat je dit na verloop van tijd direct zult merken. Een goede bureaustoel is niet alleen goed voor je houden, maar zorgt er ook voor dat je door een goede werkhouding een stuk productiever bent. Je kunt je voorstellen, dat wanneer je last hebt van je rug, dit niet bevorderlijk is voor de kwaliteit van je werk.

Prijs

De kosten voor een goede bureaustoel kunnen flink in de papieren lopen. Toch zul je merken, dat wanneer je kiest voor een goede bureaustoel, dit op lange termijn z’n vruchten zal afwerpen. Je hebt er als werkgever namelijk niets aan, dat een werknemer enkele weken verplicht thuis moeten zitten, omdat hij of zij last heeft van rug, schouder of nekklachten. Kortom, investeren in een goede bureaustoel, is investeren in het welzijn van je werknemers. Eén van de populairdere bureaustoelen is de Herman miller embody. Deze bureaustoel wordt ook wel gezien als de roll royce onder de bureaustoelen.

Kwaliteit

De keuze voor een goede kwaliteit is een vak apart. Een dure bureaustoel betekent immers niet direct dat deze kwalitatief ook hoogwaardig is. Bij een bureaustoel is de juiste instelling namelijk van essentieel belang. Voor wie wel eens op een bureaustoel heeft gezeten, heeft vast wel eens gemerkt dat er tal van verschillende hendels en knoppen op zitten om arm, rug en eventuele neksteun te verstellen. De ideale positie is de knieholtes op 90 graden en de armen recht op je bureau. Dit betekend, dat zowel de hoogte van de stoel, als de hoogte van de armleuning juist moet zijn. Vervolgens is het zaak de holling van je rug aan te passen. Deze dient goed aan te sluiten op de holling van je eigen rug. Lukt je dit niet, dan is het verstandig hier een specialist naar te laten kijken. Veel grote bedrijven, laten doorgaans iedere 4 tot 6 weken iemand komen om de stoelen correct af te stellen.




Over de Auteur

Een particulier die graag wat informatie met anderen deelt over diverse onderwerpen!

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel Kenwoorden



Top Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[373 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[170 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[149 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo