Het belang van schone dakgoten - Artikelpost

Het belang van schone dakgoten

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 368 | Aantal woorden: 705 | Datum: | 0 commentaar

Dakgoten, iedere woning heeft er wel een paar van. We staan er vaak niet bij stil, maar dakgoten zijn ontzettend belangrijk voor onze woning en een goed wooncomfort. Zonder dakgoten zou het hemelwaterafvoer niet goed verlopen, met waterschade, vochtplekken en houtrot in kozijnen tot gevolg. Schone en goed onderhouden dakgoten zijn dus belangrijk!

Tips bij het schoonmaken van de dakgoten

Het is niet de leukste klus en ook zeker niet ongevaarlijk. Toch moet het periodiek gebeuren: de dakgoten reinigen en schoonmaken. We geven hier aan aantal tips om deze klus zo goed mogelijk te klaren.

1. Plan de klus in

De beste periode om de dakgoten schoon te maken is aan het einde van de herfst, als alle bladeren zich hebben ontdaan van de bomen. Meestal is één keer per jaar voldoende, maar woon je in een bosrijke omgeving, dan adviseren we dit tweemaal per jaar te doen.

2. Een goede ladder

Dakgoten zitten meestal om een behoorlijke hoogte. Zeker bij de huidige nieuwbouwwoningen gaat het al snel 3 tot 4 meter omhoog met de ladder. Een stabiele en goede ladder is dus essentieel.

3. Een goede bladvanger in de regenpijp

Je wilt geen vuil, mos en bladeren in de regenpijp. Dit is makkelijk preventief op te lossen door een bladvanger te plaatsen. Deze koop je voor weinig geld gewoon bij de plaatselijke bouwmarkt.

4. Dakpannen en dakgoten controleren

Als je dan toch de dakgoten gaat schoonmaken, check dan ook direct even de staat van je dakpannen en andere onderdelen, zoals de beugels van de dakgoten en de lasnaden. Zie je hier tekenen van slijtage? Dan kun je direct onderhoud inplannen om waterschade te voorkomen.

Dakgoten laten reinigen

Ben je zelf geen held op een ladder of kun je het zelf fysiek niet meer aan om op hoogte te werken? Neem dan geen risico’s en laat je dakgoten reinigen door een professioneel bedrijf. Vaak is een dakgoteninspectie hierbij inbegrepen. Wel zo handig! Zo voorkom je gevaarlijke situatie en voor een paar tientjes is de dakgoot weer helemaal schoongemaakt.Over de Auteur

Als doe-het-zelver vind ik het ontzettend leuk om alle klusjes in en rond het huis zelf te doen. In dit artikel vertel ik over het belang van schone dakgoten.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[368 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[163 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[149 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo