FB pix Het bouwbudget vaststellen voor villa bouw - Artikelpost

Het bouwbudget vaststellen voor villa bouw

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1341 | Aantal woorden: 483 | Datum: | 0 commentaar

 

Wanneer je een eigen villa gaat laten bouwen, zul je met veel verschillende kosten te maken krijgen. Al deze kosten samen vallen onder de noemer bouwbudget. Als particuliere opdrachtgever krijg je bij villabouw te maken met diverse kostenposten, die onderstaand staan uitgewerkt. Het is handig om de uitgaven bij te houden in een soort begroting, en ook om vooraf een begroting te maken waarin je de geschatte kosten voor villabouw uiteen kunt zetten.

 

Het liefst wil je waarschijnlijk zo vroeg mogelijk in de bouwfase weten wat de villa bouw gaat kosten. Daarom is het – zoals eerder aangegeven – verstandig een begroting te maken. Maak deze begroting zo uitgebreid mogelijk, zodat je alle kosten hierin mee kunt nemen en weet wat je qua kosten kunt verwachten. Maar niet alleen voor dit doel is een begroting voor je bouwbudget erg handig. Het is ook ideaal om een begroting te maken voor villa bouw, omdat het zo mogelijk is te bepalen of je al je wensen kunt uitvoeren. Misschien heb je voor jezelf een bouwbudget van zeven ton vrij, maar blijkt uit je budget dat je negen ton nodig hebt. Je kunt dan goed zien waar veel geld in gaat zitten, en waar je dus eventueel nog op zou kunnen besparen.

 

Het bouwen van een moderne villa bestaat uit meer kosten dan alleen de echte bouwkosten. Ook de aankoop van de grond is een echte geldtrekker. De prijzen van een vierkante meter grond variëren erg. Deze kosten bestaan uit de koopsom en de notariskosten. Vooral in de verschillende delen van Nederland lopen deze kosten sterk uiteen. Zo kan het bijvoorbeeld goed dat het in het noorden van Nederland goedkoper is om een vierkante meter grond aan te schaffen dan in het zuidoosten van Nederland.

 

Wanneer je het bouwbudget gaat vaststellen voor het bouwen van een moderne villa, zijn de bouwkosten ook erg belangrijk. Deze kosten bestaan uit de kosten voor het ontwerp, het storten van de fundering en de bouwkundige kosten. Hier komen nog extra kosten bij als je bijvoorbeeld een garage wilt aanbouwen, maar ook voor de installaties en diverse andere posten zul je budget vrij moeten maken.

 Over de Auteur

Bouwbedrijf Ter Reehorst bouwt moderne villa's.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo