Het inrichten van de babykamer - Artikelpost

Het inrichten van de babykamer

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 462 | Aantal woorden: 962 | Datum: | 0 commentaar

Gefeliciteerd! Je bent zwanger geworden. Een van de mooiste momenten uit je leven is opkomst. Maar de komst van een kind brengt ook veel veranderingen met zich mee. Niet alleen voor jezelf maar ook voor je man en je naasten. Zelf zul je zwangerschapsverlof krijgen en daarna ga je misschien wel part-time werken om wat meer voor je kind te kunnen zorgen. Je krijgt veel meer verantwoordelijkheden. Je zult je kindje op bepaalde tijden eten moeten geven, in het begin moet je er ‘s nachts ook voor uit bed. Daarnaast is het belangrijk dat je kindje bij familie of vrienden terecht kan wanneer jullie zelf moeten werken. Vaak zijn opa en oma zo lief om enige tijd in de week op je kind te passen. Ook is het mogelijk om je kindje na verloop van tijd naar een kinderdagverblijf of gastouder te brengen.

Voordat het kindje er is zal de kinderkamer in orde gebracht moeten worden. Maar wat heb je hier eigenlijk allemaal voor nodig?

De vloer en muren

Bij een kinderkamer is het belangrijk dat alles netjes is afgewerkt. Een gladde vloer kun je beter vermijden wanneer je boven zonder schoenen loopt. Je wil natuurlijk niet uitglijden met je kindje in je armen terwijl je op je sokken loopt. Wat betreft de muren ligt het eraan wat het geslacht is van je kindje. Bij een meisje zijn vrolijke kleuren zoals roze en geel erg leuk, terwijl bij een jongen blauw of groen weer mooier is. Wat ook erg leuk is om een stripfiguur te laten schilderen of airbrushen op de muur.

Het meubilair

Misschien wel het belangrijkste van de hele kamer: het meubilair. Waar moet het aan voldoen? Bij een babybedje is het van cruciaal belang dat er niet minder dan 4,5 cm en niet meer dan 6,5 cm ruimte zit tussen de spijlen. Wanneer hier teveel ruimte tussen komt kan het baby'tje er met het hoofdje tussenkomen en daardoor stikken. Normaliter zijn de zijwanden ongeveer 60cm hoog. Ook het matras is erg belangrijk. Het juiste matras zorgt er voor dat het lichaam optimaal ondersteund wordt. Leg hier dus niet het oude matras in waar jij vroeger zelf op hebt gelegen, koop hier een nieuw matrasje voor. Weet je niet precies wat voor babymatras je moet aanschaffen? Neem dan eens contact op met een dealer zoals: Slaaploods. Zij kunnen je voorzien van deskundig advies over het Slaaploods babymatras.

 

Naast een bed is een commode ook onmisbaar in een babykamer. De commode is ideaal om kleertjes en benodigdheden op te kunnen bergen. Ook is het erg makkelijk om je kindje te verschonen. De commode heeft over het algemeen altijd de juiste hoogte, maar check het altijd wel even van te voren.

Overige spulletjes

Om je kindje slaperig te maken kun je een babymobiel hangen boven het bedje. Hier kan licht en geluid vandaan komen maar het kindje kan er naar verloop van tijd ook mee spelen.

Ben je een keer samen beneden van een film aan het genieten, maar wil je wel weten hoe je kindje er bij ligt? Denk er dan eens over na om een babyfoon met camera aan te schaffen. Het grootste voordeel hiervan is dat je via een app op je smartphone kunt zien wat er zich in de babykamer afspeelt. Erg handig!Over de Auteur

Hallo, mijn naam is Sanne Vermeulen en ik schrijf over alles wat ik interessant vind.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[316 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[183 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[126 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo