FB pix Het is weer tijd voor buitenschilderwerk - Artikelpost

Het is weer tijd voor buitenschilderwerk

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 677 | Aantal woorden: 892 | Datum: | 0 commentaar

Mooi, het wordt weer lekker weer. Het zonnetje schijnt regelmatig en het is al bijna weer tijd om lekker buiten te zitten en te eten. Tijd dus om te zorgen dat de tuin en het terras er netjes bij liggen, dat de buitenmeubelen er weer goed uit zien, en ook dat het huis er weer tiptop uit ziet. Tijd dus, om het huis aan de buitenkant een nieuw laagje verf te geven. Het buitenschilderwerk van uw woning beschermt en verfraait uw huis, maar is regelmatig aan vervanging toe. In dit artikel worden een aantal tips gegeven voor het schilderen van de buitenkant van het huis.

Waarom?

Fraaiheid is natuurlijk één belangrijke reden om buitenschilder werk af en toe te vernieuwen. Duurzaamheid is een andere. Goed schilderwerk beschermt uw huis tegen weersomstandigheden. Het voorkomt bijvoorbeeld dat hout gaat rotten en hierdoor gaat het langer mee. Het is dus belangrijk om uw huis in goede staat te houden.

Wanneer?

We zeggen wel dat het weer tijd is voor buitenschilderwerk, maar eigenlijk kan dat over een heel lange periode: in het late voorjaar, in de zomer en in het begin van de herfst kan het prima. Eigenlijk kan er altijd wel geschilderd worden als het tussen de 10 en de 25 graden, en de luchtvochtigheid maximaal 75 graden is. Het is natuurlijk logisch dat het belangrijk is om het weerbericht in de gaten te houden, en dat er niet geschilderd kan worden als er regen voorspeld is. Het is belangrijk om voor het schilderen te bepalen of het hout vochtig is. Dan kan bijvoorbeeld door een stukje plasticfolie op het hout te plakken en te kijken of er na een tijdje condens op het folie achterblijft. Wanneer dat zo is, is het te vochtig om te schilderen.

Heeft de zon invloed op schilderwerk?

De vraag stellen is hem beantwoorden. De zon heeft zeker invloed op schilderwerk. Het is daarom zaak om zoveel mogelijk in de schaduw te schilderen. Door de warmte van de zon droogt de verf sneller en dat beïnvloedt de vloeiing van de verf. Als u op een zonnige dag houtwerk gaat schilderen is het verstandig om in de ochtend het hout aan de westkant te schilderen. Houtwerk aan de oostkant kan dan in de middag geschilderd worden, en voor het schilderwerk aan de zuidkant kunt u beter wachten op een minder zonnige dag.

Hoe vaak is buitenschilderwerk nodig?

De zon heeft ook invloed op het schilderwerk dat er al langer zit. Door invloed van zon en regen is schilderwerk op het zuiden en westen eerder aan onderhoud toe. Over het algemeen is schilderwerk aan de buitenkant van het huis ongeveer een keer in de vijf jaar aan vernieuwing toe. Het is tijd voor een schilder wanneer het schilderwerk blaasjes of scheurtjes vertoont. Dat begint vaak bij liggende onderdelen zoals een vensterbank. Let daar dus extra op.

Nog een paar tips:

Let er goed op dat de verf die u kiest goed past bij het materiaal. Dit kunt u natuurlijk overleggen in de zaak waar u de verf koopt. De uitvoering is ook erg belangrijk voor de beschermende werking van de verf. Het schilderwerk dient vakkundig uitgevoerd te worden, waarbij ook voldoende laagdikte een belangrijk component is.

 

Het schilderen van de buitenkant van het huis is dus erg belangrijk, maar niet per se gemakkelijk. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de voorbereiding, zoals het schuren, voorbehandelen of repareren van de ondergrond. Het kost veel tijd om zelf te schilderen, en daarom kiezen veel mensen om hun schilderwerk uit te laten voeren door een schilder.Over de Auteur

-

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[204 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo