Het leven van een vlo
PDF versie | Print Versie | Html Versie
Auteur: Sanne | Via Artikel Post
Gezien: 1076 |
Aantal woorden: 349 |
Datum: Sat, 29 Oct 2011 |
0 commentaar
Iedere honden- en katteneigenaar is er bang voor dat zijn huisdier last krijgt van vlooien. Eenmaal binnen kunnen de vlooien hond, kat en mens besmetten en verspreiden deze parasieten zich namelijk snel door het hele huis. Bovendien kan het lastig zijn om er weer vanaf te komen. Dit houdt vaak in dat er een lange tijd iedere dag grondig schoongemaakt dient te worden.
Vlooieneitjes
Een vlo ontwikkelt zich in vier stadia. Ten eerste zijn er de parelwitte, ovale eitjes. Deze worden door de volwassen vlo in de vacht van hond of kat gelegd. Doordat ze niet vast liggen kunnen ze er makkelijk afvallen wanneer het huisdier zich krabt of schudt. Op deze manier komen de eitjes door het hele huis terecht.
Van larve tot vlo
Uit de eitjes komen larven, die zich voornamelijk verschuilen in tapijten en kleine gaatjes en kiertjes overal door het huis. De larve ontwikkelt zich tot een pop, waar uiteindelijk de volwassen vlo uit komt. Eenmaal in dit stadium beland, heeft de vlo weer een huisdier nodig om te kunnen overleven. De volwassen vlo leeft immers door het drinken van bloed. Het volwassen vlooienvrouwtje kan in haar korte leven ruim 2000 eitjes leggen.
Vermenigvuldiging
En zo begint de cyclus weer opnieuw. Het enige verschil is alleen dat het er nu een stuk meer zijn. Wil je vlooien bestrijden, doe dit dan zo snel mogelijk. Iedere dag dat je er mee wacht vermenigvuldigen ze zich. Wacht je te lang met de bestrijding, dan kunnen de vlooien zich zo snel vermenigvuldigen dat je van een echte plaag in je huis kan spreken.
Over de Auteur
Ik schrijf over diverse interessante onderwerpen.
Gerelateerde artikelen
- deel dit artikel met anderen
Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen