FB pix Het nut van de douchewand - Artikelpost

Het nut van de douchewand

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1088 | Aantal woorden: 485 | Datum: | 0 commentaar

Een douchewand wordt gebruikt in de badkamer om de doucheruimte af te scheiden van de rest van de badkamer. Door het plaatsen van een enkele douchewand kun je eenvoudig de doucheruimte in,  dit wordt in de volksmond ook wel een inloopdouche genoemd. Douchewanden worden gemaakt van veiligheidsglas. Hierdoor krijgt de badkamer een ruime, transparante en reine uitstraling. De dikte van een douchewand kan variëren van doorgaans 6 of 8mm tot een douchewand van 10mm.  Het voordeel van veiligheidsglas is dat potentiële ernstige verwondingen veroorzaakt door glasscherven voorkomen kan worden. Bij onverlette breuk valt de glazen douchewand uiteen in duizenden kleine stukjes glas. Dit is een stuk minder gevaarlijk dan glasscherven. Dit is vooral in de badkamer erg belangrijk, waar het lichaam over het algemeen minder bedekt is.

Afmetingen douchewand

Over het algemeen is er altijd wel een douchewand die past in uw badkamer. Desalniettemin kan het voorkomen dat een standaard maat douchewand niet voldoet aan de eisen van de ruimte. Veel leveranciers kunnen ook een douchewand op maat voor u maken. Verscheidene douchewand fabrikanten zoals HSK, Novellini en Sealskin kunnen u maatopwerkingen bieden.  Vaak is dit gelukkig niet noodzakelijk. De douchewanden van het merk IB Design bijvoorbeel kunnen in vele verschillende standaard breedtematen worden geleverd. Hierdoor is de kans groot dat er een douchewand voor u tussen zit.

Voor en nadelen

Een nadeel kan zijn dat door enkel het plaatsen van een douchewand er sprake is van tocht onder de douche. Met alleen een douchewand wordt er een inloopdouche gecreëerd.  De temperatuur kan zo een paar graden hoger of lager uitvallen bij het wel of niet plaatsen van een afgesloten douchecabine. Dus bent u een koukleum? Zorg er dan voor dat in uw badkamer een afgesloten doucheruimte wordt gecreëerd. Dit kan door middel van het plaatsen van een douchedeur in nis, of door het plaatsen van een douchecabine. Een douchecabine is een douchedeur in combinatie met een douchewand. De douchedeur en douchewand vormen dan samen de zogeheten douchecabine.

Douchewand onderhouden

Er wordt veel gedacht dat een glazen douchewand snel vies wordt door kalkaanslag. Dit klopt als niet de juiste voorzorgsmaatregelen worden getroffen.  De meeste douchewanden die nu worden verkocht zijn voorzien van een anti-kalk laag. Hierdoor wordt het glasoppervlak gladder gemaakt en kan er dus minder vuil aanhechten.  Als u naar een glazen douchewand op zoek bent informeer hier dan naar.  Over de Auteur

Verbeek schrijft artikelen over financien, verzekeringen en huis en tuin.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo