FB pix Het rendement van zonnepanelen - Artikelpost

Het rendement van zonnepanelen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1044 | Aantal woorden: 475 | Datum: | 0 commentaar

Wie er de afgelopen jaren op gelet heeft, zal kunnen beamen dat er alsmaar meer zonnepanelen in het straatbeeld verschijnen. Dat is dan ook niet zonder reden, want we willen met zijn allen graag werken aan het behoud van onze leefomgeving. Bovendien, als we op dezelfde manier doorgaan met het gebruik van de fossiele brandstoffen, dan moeten we vroeg of laat toch echt een alternatief hebben. Op dit moment wijzen alle pijlen voor duurzame energie op zonne-energie. De zon is immers een onuitputtelijke bron van energie, hetgeen het een veilige en zekere investering in technologie en ontwikkeling maakt. Ook als consument kan je er daardoor zeker van zijn dat je zonnepaneleninstallatie zijn positieve rendement zal leveren. Wat dat rendement exact bedraagt is van een paar factoren afhankelijk. Daarover volgt hieronder meer.

 

Typen zonnepanelen

Het eerste verschil is natuurlijk te vinden in de verschillende typen zonnepanelen. In grote lijn zijn er drie verschillende panelen: monokristallijn, polykristallijn en dunne film zonnepanelen. De monokristallijn variant is de beste op het gebied van rendement. Vanwege het bepaalde productieproces is dit paneel egaal van kleur en weet deze het best de zonne-energie te benutten. Het polykristallijn paneel is niet egaal van kleur want deze bestaat uit meerdere kristallen, zoals de naam al doet vermoeden. Deze heeft daarom een gevlekt patroon. Het rendement is doorgaans lager dan van de monokristallijn variant. Dit is ook terug te zien in de prijs, want hij kost gemiddeld ook wat minder. De dunne film variant heeft een stuk lager rendement dan de andere twee en kost dan ook aanzienlijk minder. Dit paneel presteert echter wel beter dan de andere twee bij weinig licht en bij veel warmte.

Financieel rendement

Naast het rendement van de panelen is er natuurlijk ook financieel rendement van zo’n installatie. Doorgaans verdient de installatie zich in zo’n 6 tot 9 jaar terug. Dit is natuurlijk afhankelijk van het type paneel, de omvang van de installatie en bijvoorbeeld ook de hoeveelheid zonuren in die jaren. Interessant is hierbij om te weten dat het teveel aan energie dat op sommige zonnige dagen geproduceerd wordt door de zonnepanelen, ‘verkocht’ kan worden aan de energieleverancier. We hebben het dan over salderen en de terugleververgoeding. Meer hierover kan je lezen op zonnepanelengids.com.Over de Auteur

Evi de Lange schrijft namens zonnepanelengids.com informatieve artikelen om op die manier de consument zo goed mogelijk voor te lichten en ze te helpen de juiste keuze te maken.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[89 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo