Het verschil tussen een traagschuim matras en een koudschuim matras - Artikelpost

Het verschil tussen een traagschuim matras en een koudschuim matras

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 474 | Aantal woorden: 492 | Datum: | 0 commentaar

 

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe matras, dan ontdek je al gauw dat er zeer veel soorten matrassen verkrijgbaar zijn. Welke matras het beste bij jou past is afhankelijk van diverse factoren zoals je lichaamsbouw, je slaaphouding, of je het snel warm hebt, je persoonlijke voorkeur en uiteraard je budget. Om je zoektocht te vergemakkelijken, benoemen we in dit artikel graag wat eigenschappen van 2 soorten matrassen: het traagschuim matras en het koudschuim matras. Deze matrassen bestaan beiden uit polyurethaanschuim en worden van dezelfde materialen gemaakt maar reageren totaal anders.

Traagschuim matras

 

Matrassen van traagschuim bieden perfecte ligeigenschappen en comfort. Het is een schuimsoort dat zacht wordt door lichaamstemperatuur. Zodra je erop gaat liggen wordt het schuim zacht en vormt het zich volledig naar het lichaam. Je zakt er als het ware in weg, als in een mal. Het zorgt voor minder drukpunten. De doorbloeding wordt niet verstoord zodat de huid en spieren soepel en goed doorbloed blijven. Het schuim ventileert goed door de open celstructuur.

Koudschuim matras

 

Matrassen van koudschuim bieden veerkracht en steun. De kwaliteit en de veerkracht van het schuim worden aangegeven middels HR, wat staat voor: High Resilience. Het ventileert goed en neemt vocht op. Een koudschuim matras voelt koel aan. Wanneer je het snel warm hebt, dan kun je het beste voor koudschuim kiezen. Het schuim zorgt voor veel tegendruk waardoor het lichaam zeer goed ondersteunt wordt.

 

Welke matras is beter?

 

Deze vraag is niet te beantwoorden, simpelweg omdat wat het beste bij jou past geheel persoonlijk is. De een geeft de voorkeur aan een matras van traagschuim, terwijl een ander juist veel beter op een matras van koudschuim slaapt. Traagschuim is uitermate geschikt voor wie op zoek is naar een matras met goede vering. Koudschuim juist voor wie goede ventilatie en veerkracht belangrijk vindt. Om te bepalen wat het beste bij jou past, kun je het beste eens gaan proefliggen op diverse matrassen. Ga hiervoor naar een goede beddenspeciaalzaak waar je kunt rekenen op goed advies en de beste kwaliteit. Dan weet je zeker dat je een goede en weloverwogen keuze maakt en kunt rekenen op jarenlang slaapcomfort.Over de Auteur

Mijn naam is Martine Versteeg. Sinds 2011 ben ik werkzaam als interieurstyliste en volg ik de nieuwste woontrends op de voet. Ik bezoek regelmatig woonbeurzen en struin heel wat woonwinkels af. Naast interieur styling ben ik ook gek op mode, reizen en ben ik Netflix verslaafd :)  Ik woon met mijn man en twee katten in Den haag en ben trotse moeder van een zoon. Wanneer het weer het toelaat waaien we uit op strand van Scheveningen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[349 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[116 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo