Het verschil tussen PVC en laminaat vloer. - Artikelpost

Het verschil tussen PVC en laminaat vloer.

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 348 | Aantal woorden: 510 | Datum: | 0 commentaar

Ben je toe aan een nieuwe vloer in je huis en weet je nog niet precies wat voor soort vloer bij jou past en welke je mooi vindt? Of heb je een prachtige houten vloer gezien die helaas buiten je budget valt? Geen zorgen. Wij leggen je uit wat de verschillen tussen een pvc-vloer en laminaat zijn en brengen je een stap dichter bij jouw nieuwe vloer.

 

Het verschil in materiaal

Het grootste verschil tussen pvc-vloeren en laminaat is het verschil in materiaal. De samenstelling van een pvc-vloerbestaat uit verschillende kunststoffen, wat het tot een soepele en dunne vloer maakt die gemakkelijk te bewerken is. Laminaat is gemaakt van geperste houtvezels in verschillende lagen. De toplaag is van kunststof en kan verschillen in dikte per soort laminaat. Hierbij is de prijs van belang.

 

Het verschil in leggen van een pvc-vloer en laminaat

Tussen het leggen van een pvc-vloer en het leggen van een laminaatvloer zitten significante verschillen. Allereerst kun je bij een pvc-vloer kiezen uit de klik variant, maar het is ook mogelijk de pvc-vloer te lijmen. De klik variant is een stukje grover en maakt iets meer geluid dan de lijm variant. Welke van de twee je ook kiest, een gladde ondergrond is een vereiste bij het leggen van een pvc-vloer. Laat dit door een professional doen!

 

Bij het leggen van een laminaatvloer heb je niet direct een gladde ondergrond nodig. Dit komt doordat het laminaat een klein stukje boven de ondergrond wordt gemonteerd; een soort zwevende vloer wordt het. Het laminaat zit dan ook niet vast aan de ondergrond.

 

Vloerverwarming voor de koude voeten

Heb je altijd koude voeten? Wil je de hoofdverwarming in de vloer hebben? Dan zijn er wat dingen waar je rekening mee moet houden. Zo is een pvc-vloer heel goed te combineren met vloerverwarming. Dit komt omdat de pvc-vloer een goede warmtegeleiding heeft. Laminaat daarentegen is minder geschikt om te gebruiken in combinatie met vloerverwarming. Ben je eigenwijs en wil je toch graag laminaat met vloerverwarming? Kies dan voor een speciale ondervloer, maar onthoud dat de ruimte minder snel opwarmt dan bij een laminaatvloer.

 

Welke vloer je ook kiest, zowel laminaat als een pvc-vloer heeft voordelen. Daar komt bij dat zowel de laminaatvloer als de pvc-vloer tegen een stootje kunnen. Let wel op met waterschade bij een laminaatvloer; dat kan voor narigheid zorgen. Maar welke vloer je ook kiest, het zal er eentje worden die bij jou past. Wil je daarna je je woonkamer ook nog mooi inrichten met meubels? Kom dan gerust eens langs bij Wessels Wonen voor interieur advies!Over de Auteur

Passie voor schrijven!

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[335 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[185 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[144 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[80 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo