Hoe barbecue je veilig?
PDF versie | Print Versie | Html Versie
Auteur: Goodmedia | Via Artikel Post
Gezien: 401 |
Aantal woorden: 531 |
Datum: Thu, 9 Apr 2020 |
0 commentaar
De zomer staat weer voor de deur, dit betekend genieten van elke zonnestraal, naar het strand en vooral BARBECUEN. Wij Nederlanders hebben veel met regen te maken en maken dus ook optimaal gebruik van mooi weer. Een van de manieren waarop we dat doen is door lekker in de tuin te barbecueën. Maar ook bij BBQ’en schuilt een ongeluk in een klein hoekje. Hoe kun je ongelukkig voorkomen door veilig te barbecueën? Je leest het in dit artikel.
Installeer de barbecue op de juiste manier
Of je nou je eigen toestel gebruikt of je huurt een barbecue, je moet ervoor zorgen dat de barbecue op een stevige horizontale ondergrond wordt geplaatst en dat deze op zo’n plek is gepositioneerd, dat deze niet kan omvallen. Bovendien dien je rekening te houden met de stand van de wind, vonken afkomstig van de barbecue kunnen stoffen of droge struiken eenvoudig aansteken. Houd voor de zekerheid altijd een brandblusser (of emmer met zand) in de buurt voor het geval dat er wel iets misgaat, zo ben je snel instaat om erger te voorkomen.
Veilig het vuur aanmaken
Bij het vuur aanmaken gebeuren de meeste ongelukken. We maken onderscheid tussen het een barbecue op kolen en een gasbarbecue:
Barbecue op kolen
Gebruik hierbij altijd speciale aanmaakblokjes, pasta of gel om het vuur aan te steken. Het gebruik van andere licht ontvlambare middelen is zeer gevaarlijk. Wanneer je het vuur wilt aanwakkeren, blaas niet, maar gebruik een waaier.
Barbecue op gas
Voordat je de barbecue aansteekt dien je te controleren of de gasfles correct is aangesloten en of deze stabiel en afgeschermd van mensen staat. Net als een barbecue op kolen wordt een gasbarbecue warm, houd hier dus rekening mee.
Het vuur veilig doven
De kolen van een barbecue blijven na gebruik nog lange tijd gloeien, je kunt dit doven met water of zand. Maar ook met zand blijven de kolen onder het zand nog zeer heet, verplaatst de barbecue dus nog niet en let op kinderen.
Over de Auteur
De zomer staat weer voor de deur, dit betekend genieten van elke zonnestraal, naar het strand en vooral BARBECUEN. Wij Nederlanders hebben veel met regen te maken en maken dus ook optimaal gebruik van mooi weer. Een van de manieren waarop we dat doen is door lekker in de tuin te barbecueën. Maar ook bij BBQ’en schuilt een ongeluk in een klein hoekje. Hoe kun je ongelukkig voorkomen door veilig te barbecueën? Je leest het in dit artikel.
Gerelateerde artikelen
- deel dit artikel met anderen
Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen