FB pix Hoe begin ik een tuin: - Artikelpost

Hoe begin ik een tuin:

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 301 | Aantal woorden: 3324 | Datum: | 0 commentaar

Hoe begin ik een tuin: Een niet te mislukken gids voor tuinieren in 5 eenvoudige stappen

Of je nu in een appartement woont, in een huis zonder tuin, of gewoon niet genoeg ruimte hebt voor een tuin, je kunt nog steeds verse producten kweken in je eigen huis. Alles wat je nodig hebt is een eenvoudige ruimte, een overvloed aan licht en wat geduld.

Met de juiste hoeveelheid licht en water, kan bijna elke ruimte een tuin zijn. Als je geen tuin, geen tuin, geen geduld of zelfs geen ruimte hebt, dan begin je een minituin. Een minituin is een kleine binnentuin die zo eenvoudig kan zijn als een pot gevuld met aarde en een paar zaden of zo uitgebreid als een verhoogd bed en tuingereedschap.

Alles wat je voor je tuin nodig hebt kun je ook in het Top Tuincentrum vinden.


Wat je nodig hebt om een tuin bij je thuis te beginnen.

 • Een kleine binnenruimte of een mini tuin.
 • Wat licht en water.
 • De juiste soort zaden voor jouw klimaat en de planten die je wilt kweken.

 

Als je een binnenruimte hebt, dan is het proces eenvoudig. Zorg ervoor dat de ruimte voldoende licht heeft, zoals een vensterbank of aanrecht met een zonnig raam, en zorg ervoor dat er wat water in de buurt is zodat je er gemakkelijk bij kunt als het waterniveau in de pot te laag wordt. Je kunt elk type pot of bak gebruiken, zolang er maar drainagegaten in de bodem zitten (of je kunt er een paar boren) en hij groot genoeg is om de wortels van je plant uit te spreiden zonder dat ze de zijkanten of de bovenkant van de pot raken. Als je een pot gebruikt die geen drainagegaten heeft, zorg er dan voor dat je wat grind of stenen op de bodem legt voordat je er aarde in doet, om overlopen tijdens het water geven te voorkomen.

En vergeet niet: je gebruikt Tuinmeubels, Tuinmeubels online kopen is voor mij persoonlijk het gemakelijkste.


Hoe begin je een tuin, stap voor stap?

Als je in een appartement woont, een huis zonder tuin, of gewoon niet genoeg ruimte hebt voor een tuin, kun je toch verse producten in je eigen huis kweken. Alles wat je nodig hebt is een eenvoudige ruimte, een overvloed aan licht en wat geduld.

 1. Hoewel er veel manieren zijn om binnenshuis een minituintje te beginnen, is de makkelijkste manier het gebruik van de vensterbank in je keuken. Als je geen toegang hebt tot natuurlijk zonlicht, gebruik dan kunstlicht zoals lampen met de hulp van flexibele zwanenhals armen.
 2. Je hebt bakjes nodig om je zaden of zaailingen in te planten. U kunt elke container gebruiken, zolang deze maar drainagegaten heeft en groot genoeg is om de groei van het geplante gewas te ondersteunen.
 3. Vul de potjes met aarde gemengd met compost en/of kunstmest volgens de instructies op de verpakking - dit maakt het gemakkelijker voor planten om te groeien en geeft ze de voedingsstoffen die ze nodig hebben om sterke wortels te groeien.
 4. Plant uw zaden of zaailingen volgens de aanbevolen afstand die op de verpakking staat - zo kunnen ze optimaal groeien als ze eenmaal volgroeid zijn.
 5. Plaats de potjes op een plaats waar ze veel licht krijgen - dit zal ze helpen sneller en sterker te groeien!


Hoeveel kost het om voedsel te verbouwen?

Uw eigen voedsel verbouwen is een geweldige manier om geld te besparen. Je kunt alles kweken, van fruit en groenten tot kruiden en specerijen, zodat je deze dingen niet hoeft te kopen. En als je je ooit overweldigd voelt door de taak van het tuinieren, kun je altijd in bulk kopen bij plaatsen als Costco of Sam's Club.


Hoe lang duurt het om voedsel te verbouwen?

Sommige planten hebben maar een paar dagen nodig om te groeien, andere hebben weken of zelfs maanden nodig. Het is belangrijk om onderzoek te doen naar het soort gewas dat u wilt verbouwen en hoe lang het duurt voordat u kunt oogsten voordat u begint.


Hoe oogst je je eerste voedseloogst?

Het oogsten van je eerste voedseloogst kan een beetje eng zijn. Hoe weet je wanneer het klaar is? En hoe maak je het klaar om te eten?

Gelukkig zijn wij er om u te helpen. Er zijn een paar richtlijnen om in gedachten te houden wanneer u uw eerste voedseloogst binnenhaalt.

 • Oogst wanneer fruit of groenten rijp zijn! Dit betekent dat de vruchten of groenten mollig zijn en hun ideale grootte en gewicht hebben bereikt.
 • Oogst voordat het fruit of de planten nog rijper worden; zo kan de plant zich herstellen en in de toekomst meer voedsel voor je produceren!
 • Zorg ervoor dat u oogst op een bewolkte dag, zodat het fruit niet te heet wordt tijdens het proces. De beste tijd is meestal laat in de ochtend - vroeg in de middag.
 • Pluk alleen wat je nodig hebt! Als u uw fruit niet plukt, zal het gaan rotten en ongedierte en ziekten veroorzaken.

Deze Tekst is geschreven voor : https://www.toptuincentrum.nl/Over de Auteur

Deze auteur will anonym blijven.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[100 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo