Hoe bekleed ik een stoel of bankstel? - Artikel Post - Artikel Marketing

Hoe bekleed ik een stoel of bankstel?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 187 | Aantal woorden: 1042 | Datum: | 0 commentaar

Heeft u een oude stoel waar u op uitgekeken bent? Of is de bekleding van uw favoriete bankstel helemaal versleten? Geen zorgen, er is een oplossing! Met een andere bekleding blaast u uw meubel weer nieuw leven in. Maar hoe pakt u dat aan?

Het juiste gereedschap

Ten eerste is het belangrijk om het juiste gereedschap in huis te hebben. Dat klinkt misschien ingewikkeld, maar het valt enorm mee. Het meest ongebruikelijke gereedschap dat u nodig heeft is een automatisch nietpistool. Verder volstaan een goede schaar, een stanleymes, meetlinten, dacron, eventueel vulmateriaal én natuurlijk de stof.

Een geschikte stof kiezen

Niet alle stoffen zijn geschikt om meubels mee te stofferen. Bekijk dus goed of de stof die u wilt bestellen een meubelstof is. Welk type stof het beste bij uw meubel past, hangt af van hoe intensief het gebruikt gaat worden. Ook is het wel zo praktisch als de kleur en textuur van de stof bij het gebruiksdoel passen: een witte bank van een delicate stof is misschien niet ideaal voor gezinnen met kleine kinderen!

De voorbereiding

1.    Verwijder voorzichtig de oude stof en zoveel mogelijk nietjes. Zijn er nietjes die u niet kunt verwijderen? Hamer deze dan zo plat mogelijk. Schrijf op elk stuk stof waar het vandaan kwam en hoe het in elkaar zat. Hierbij kan het handig zijn om foto’s te maken.

2.     Bekijk of de vulling van de zitting en/of de rug van de stoel nog bruikbaar is. Zo niet, verwijder deze dan ook voorzichtig.

3.     Strijk de oude stof met veel stoom glad. Zo wordt het patroon duidelijk zichtbaar.

4.     Gebruik de oude stof als patroon voor nieuwe bekleding. Laat rondom ongeveer 3 centimeter extra ruimte vrij.

5.     Gebruikt u een stof met een patroon? Bekijk dan voordat u knipt hoe het patroon straks op het meubel komt!

Het stofferen

6.    Dek de vulling af met dacron en niet deze op een paar plekken vast aan het houten frame. Zorg dat de dacron glad op de vulling ligt. Zo ontstaan er geen bobbels.

7.    Leg de nieuwe bekleding op uw meubel. Plaats nietjes op een paar strategische plekken om de stof tijdelijk vast te zetten en strak te kunnen trekken.

8.    Werk nu met de nietjes vanuit het midden van uw meubel symmetrisch naar achteren toe. Plaats de nietjes dicht naast elkaar en volg nauwkeurig de vorm van het frame. Trek de stof regelmatig strak zodat er geen ongewenste plooien of vouwen in de bekleding komen.

9.    Als u klaar bent, knipt u de extra stof langs de nietjes af.

10.  Sommige meubels (bijvoorbeeld ouderwetse stoelen met een houten frame) hebben ter afwerking een passepoil (een soort stoffen koord) rondom de rand van de bekleding om de nietjes weg te werken. Deze wordt vastgelijmd. Over de Auteur

Natuurlijk kunt u uw meubels ook professioneel laten (her)bekleden voor een perfect resultaat. Wij helpen u graag! Ed Hage Meubelrenovatie en Spuiterij geeft advies op maat en verzorgt de restylingrenovatie en reparatie van al uw favoriete meubels. Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek! U kunt ons bereiken op 078-6916704 of via info@meubelrenovatie-spuiterij.nl.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[169 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[168 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo