Hoe bereken ik de waarde van mijn woning? - Artikelpost

Hoe bereken ik de waarde van mijn woning?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 190 | Aantal woorden: 934 | Datum: | 0 commentaar

De waarde van een woning is afhankelijk van een aantal factoren. Bovendien is de waarde nooit hetzelfde en zit er elk jaar wel een klein verschil in. Veel mensen vinden het prettig om te weten wat hun woning waard is. Dit kan zowel handig zijn wanneer je een woning wilt verkopen, als om na te denken over de toekomst. Ongeacht de reden is het prettig als je de waarde van een woning kunt vaststellen zonder dat je hier al te veel moeite voor hoeft te doen.

Vergelijk met soortgelijke huizen die te koop staan in dezelfde woonwijk
Wanneer je de waarde je woning wilt weten kan het helpen door te kijken naar vergelijkbare woningen die op dit moment te koop staan. Het is hierbij wel belangrijk dat je vergelijkt met woningen in dezelfde omgeving. Zo bepaalt dit mede de uiteindelijke prijs. Naast dat de locatie bepalend is voor de woningwaarde, speelt de inrichting en grootte van een huis ook een rol in de waardebepaling. Met het vergelijken van woningen kun je de waarde bepalen. Wel is deze methode niet erg nauwkeurig en kun je beter de WOZ waarde berekenenWat is de WOZ waarde en hoe wordt die berekend?


De waarde die de gemeente koppelt aan jouw woning wordt ook wel de WOZ waarde genoemd. Naast dat er een WOZ waarde aan eern woning wordt gekoppeld, geldt dit ook voor bijvoorbeeld bedrijfspanden en bijvoorbeeld opslagruimtes. Wanneer je WOZ waarde van een woning hebt, heb je een goede indicatie van de waarde van jouw woning. Naast dat het prettig kan zijn om de WOZ waarde te weten, is het ook belangrijk voor de hoeveelheid kosten die je betaald aan de gemeente. 


De verschillende factoren die een rol spelen op de WOZ waarde


Op de WOZ-waarde van een woning spelen een aantal zaken een bepalende rol. Zo is onder andere het totaaloppervlakte van het perceel van belang. Daarnaast is de staat en de grootte van de woning ook belangrijk. Een methode om een inschatting te kunnen doen qua staat van de woning, is door te kijken naar het bouwjaar. Wanneer je jouw woning wilt verkopen, is het erg handig om te kijken naar wat de WOZ-waarde is. 


Hoe kun je de waarde van een woning verhogen?

 

Wanneer je een woning wilt verkopen, wil je natuurlijk een zo hoog mogelijk bedrag voor je woning ontvangen. Om de waarde van je woning te verhogen, kun je meerdere methodes toepassen. Zo kan je er voor kiezen om een aantal verbouwingen te doen om de waarde van je woning te vergroten. Het is hierbij belangrijk dat je wel goed kijkt naar de verbouwing die je gaat doen. Zo levert niet elke verbouwing een meerwaarde op. Een keuken en een badkamer is in de meeste gevallen af te raden. Dit omdat deze erg smaak afhankelijk zijn en deze in veel gevallen na de koop alsnog veranderd worden. houd het daarom voornamelijk bij kleine, maar invloedrijke investeringen. Een andere manier om meer geld te krijgen bij een verkoop, is door het huis op de juiste manier in de markt te zetten.

Over de Auteur

Doordat ik als makelaar werk wil ik graag mijn kennis over de woz-waarde delen. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[352 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo