FB pix Hoe dak repareren? - Artikelpost

Hoe dak repareren?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 261 | Aantal woorden: 573 | Datum: | 0 commentaar

Een gat in de dakgoot of in het dak? Lekkage? Dak afdichting is de oplossing en het is mogelijk om dit zelf te doen, maar je kunt het ook een dakdekker in Eindhoven het laten doen. In het vervolg heb je geen last meer van water op plekken waar het niet hoort.

De keuze aan materialen voor het dekken van daken is groot. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Maar niet ieder materiaal is geschikt voor elk dak. Het is zowel belangrijk dat je dak van goede kwaliteit is dat het er mooi uitziet. Daarbij moet het mogelijk zijn dat regenwater snel van het dak af moet en dus afgevoerd moet worden. Tot slot willen wij je erop melden dat dakpannen geen bron moeten worden van centimeters dikke lagen met groene mos. Dit is zonde van je dak en ziet er bijna nooit mooi uit.

Dakschade repareren

Een dak kan nog zo perfect gedekt zijn, maar dat het toch schade oploopt is te wijten aan het weer. Over de jaren heen gaat het hard waaien, hoge hitte, grote regenval en een dik pak sneeuw. Allemaal weerelementen die ervoor zorgen dat je dak minder wordt. Ook wanneer schoorsteenvegers of andere werklieden het dak op gaan, kunnen lichte scheuren in de dakpannen ontstaan. Dit kan er ook voor zorgen dat na verloop van tijd de schade wordt vergroot. De oplossing is om je dak te laten repareren zodat beschadigde dakpannen en platen worden gerepareerd of vervangen. Het is een voordeel wanneer je dakpannen of leisteen voor zulke gevallen hebt bewaard.

Dak waterdicht maken

Sommigen vinden het heerlijk, anderen zijn er minder gelukkig mee. Eindelijk was er weer eens zo’n ouderwetse winter met veel sneeuw, ijs en vorst. Maar al die sneeuw gaat omgezet worden naar water als het begint te dooien. Is je dak erop voorbereid dat er eerst een zware hoeveelheid sneeuw op ligt, maar daarna grote hoeveelheden water moet wegglijden.

Smeltend sneeuwwater komt overal, weet elke serieuze klusjesman dakdekker. Vaak vinden de fijne sneeuwvlokjes al een weg door kleine kieren en scheuren in het dak. Dit zorgt ervoor dat wanneer de dooi ingezet wordt, de grote hoeveelheden zijn weg gaat zoeken door alle kiertjes. Dit zorgt ervoor dat veel mensen problemen met hun dak ondervinden na hevige sneeuwval. Ook smeltwater dat niet weg kan door de opeenhoping van sneeuw en ijs, veroorzaakt problemen. Tot slot blijft de sneeuw en het water ook vaak dagen liggen waardoor het kan gaan rotten. En hoe meer vrieskou, hoe meer condenswater zich in de isolatie vormt.

 

 

Over de Auteur

Wij zijn een dakdekkersbedrijf uit Eindhoven dat zich focust op platte daken. Dus heeft u een probleem met uw dak? Bekijk op onze website wat we voor u kunnen betekenen en neem contact op.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[199 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[95 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo