FB pix Hoe een kapotte oase-vijverpomp te repareren - Artikelpost

Hoe een kapotte oase-vijverpomp te repareren

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 262 | Aantal woorden: 2227 | Datum: | 0 commentaar

Oasevijvers zijn prachtige waterpartijen die zorgen voor een rustige en natuurlijke omgeving. Ze geven een meerwaarde aan uw eigendom en helpen ook muggen, vliegen, knutten en ander ongedierte te bestrijden. Maar oasevijvers vereisen wel enig onderhoud om gezond te blijven. Om ze goed te laten functioneren, moet u weten hoe oasevijvers werken en hoe u ze kunt repareren als er iets misgaat. De pomp is een belangrijk onderdeel van uw oasevijver omdat hij het water van de bodem van de vijver naar boven laat circuleren en het onderweg filtert. Als u problemen hebt met uw oasipomp, zijn er stappen die u kunt nemen om hem te repareren in plaats van te vervangen.


Repareer de leidingen en slangen

Om de leidingen en slangen te repareren, controleert u het pomphuis om er zeker van te zijn dat ze niet verstopt zijn. Controleer de leidingen en slangen ook op slijtage en vervang ze als ze beschadigd zijn. Let er bij het vervangen van slangen op dat u de juiste verbindingsstukken gebruikt. De connectors moeten precies op de buisdiameter passen, anders kunnen ze gaan lekken of eraf vallen. Als uw leidingen niet gecorrodeerd zijn, kunt u proberen ze schoon te maken met een harde borstel om puin of andere materialen die zich in de leidingen hebben opgehoopt te verwijderen. Corrosie in de leidingen kan een probleem zijn, dus als de leidingen gecorrodeerd zijn, moet u ze vervangen. Als u een ondergrondse slang hebt, controleer die dan op lekkage en vervang hem als u er een vindt. Zorg ervoor dat u bij het vervangen van de slang een slang gebruikt die geschikt is voor uw gekochte vijver.


Draai de motor(en) vast of vervang ze

Controleer of de motor(en) los zitten. Als dat zo is, draai ze dan vast. Als ze gecorrodeerd zijn of niet kunnen worden vastgedraaid, moet u ze vervangen. Als uw oasevijver een inlaat en een uitlaat heeft, controleer dan de afdichting van het pomphuis. Als de afdichting op enigerlei wijze beschadigd is, vervang deze dan. Als de afdichting intact is en het pomphuis schoon is, kunt u de afdichting misschien tijdelijk repareren met een afdichtingsreparatieset. Volg de instructies op de kit om uw oasis pomp te repareren.


Repareer eventuele knikken of bochten in de leiding

Als uw oasevijver een inlaat en een uitlaat heeft, controleer dan de leiding tussen beide. Als deze knikken of bochten vertoont, maak hem dan recht of vervang de leiding. Is de leiding niet geknikt, maak hem dan schoon om eventueel vuil dat de pomp verstopt te verwijderen. Gebruik een pompvriendelijk schoonmaakmiddel of een borstel voor het reinigen van leidingen.


Controleer op scheuren in de tank en/of boiler.

Als uw oasevijver een inlaat en een uitlaat heeft, controleer dan de tank en de ketel op scheuren. Zijn ze gebarsten, vervang ze dan. Ziet u geen scheuren in de tank of de ketel, dan kan er vuil in zitten. Maak ze schoon om te zien of dat het probleem verhelpt.


Conclusie

Als u deze stappen volgt, kunt u een kapotte Oase vijverpomp repareren. Als je problemen hebt met de reparatie, of als je oaspomp niet meer te repareren is, kun je hem vervangen door een nieuwe. Voordat u een nieuwe pomp koopt, moet u weten of u een inlaat en een uitlaat heeft of een enkele inlaat. Zorg ervoor dat de nieuwe pomp geschikt is voor uw oasevijver en dat hij goed geïnstalleerd is en goed werkt.Over de Auteur

Tuincenter vincent kan je het beste helpen met uw vijver in uw tuin.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[88 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo