Hoe herken je opstijgend vocht in huis? - Artikelpost

Hoe herken je opstijgend vocht in huis?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 145 | Aantal woorden: 527 | Datum: | 0 commentaar

Oude woningen kampen vaak met opstijgend vocht. Vooral de oudere woningen en gebouwen die gebouwd zijn voor de jaren '50 van de vorige eeuw kunnen te maken krijgen met dergelijke vochtproblemen. Woon je zelf in een ouder huis en heb je een vermoeden dat er opstijgend vocht aanwezig is? Wij leggen je graag even uit hoe je het vochtprobleem kan herkennen.

Waaraan kan je opstijgend vocht herkennen?

Opstijgend vocht zie je altijd bij de binnenmuren of scheidingswanden die op een ondervloer van cement of beton staan. Bij opstijgend vocht is de muur nat tot op zo'n 120 centimeter boven de grond. Over het algemeen is de vloer dan weer droog. Is de vloer toch nat? Dan is er eerder sprake van vochtinspijpeling van bijvoorbeeld regenwater of is er nog een ander vochtprobleem. Andere symptomen zijn schimmels op de muur, loskomend behang, vorming van muurzouten, verf die afbladdert en een muffe geur in de kamer.

Wat moet je doen tegen opstijgend vocht?

Voor het behandelen van opstijgend vocht is muurinjectie de meest courante oplossing. Dan wordt een vochtwerend middel ingespoten in de vochtige muren. Vaak is er ook geen waterkering aanwezig wanneer er vochtproblemen zijn. Huizen die van voor de jaren '70 dateren, hebben vaak geen waterkering omdat dit toen nog niet echt tot de courante praktijken in de bouw behoorde. Die waterkering dient dan dus ook te worden geplaatst. Een meer drastische oplossing is het onderkappen van de muren tegen het vocht. Dat is alleen aan te raden bij ingrijpende renovaties aan de woning.

Bij vochtproblemen is het altijd raadzaam om een expert in opstijgend vocht in te schakelen. Die kan bij een eerste bezoek en een gedegen vochtanalyse al een passende oplossing voorstellen. Zo bent u zeker dat u de juiste behandelwijze zal kiezen om uw vochtproblemen definitief op te lossen.Over de Auteur

Davenumero6 helpt bedrijven hun informatie optimaal online te verspreiden via Digigids. Van de bouwsector tot hypotheken, gezondheid, juridisch en financiën. Uw boodschap zal worden gezien.  

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo