FB pix Hoe kies je een naamplaatje? - Artikelpost

Hoe kies je een naamplaatje?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1252 | Aantal woorden: 419 | Datum: | 0 commentaar

Naamplaatjes zijn verkrijgbaar in allerlei vormen, maten, kleuren en materialen. Ook het aanbod van lettertypes is enorm. Maar hoe kies je nu het juiste naamplaatje voor op jouw huis? Uiteraard speelt je smaak hierin een grote rol, maar het is ook belangrijk dat het plaatje past bij de stijl van je huis.





Naamplaatje voor een klassieke woning
Bij een klassieke stijl (denk bijvoorbeeld aan woningen uit de jaren ’20 tot ’50) kun je beter niet kiezen voor RVS of plexiglas. Deze materialen hebben een hele moderne, haast kille uitstraling en zullen dan ook behoorlijk afsteken tegen de stijl van je huis. Kies liever voor een messing of houten naamplaatje. Deze materialen stralen warmte uit hebben een uitstraling ‘van vroeger’.
Een schreefletter (bv de Times) of caligrafische letter (bv de Lucida Calligraphy) zal het meest passen bij een plaatje in deze stijl.

Modern huis, modern naamplaatje
Bij een nieuwbouwwoning in moderne stijl zal een plaatje van plexiglas of RVS juist heel mooi passen. Door te kiezen voor geometrische vormen (bv driehoekig, vierkant of een combinatie hiervan) en de materialen te combineren, creeër je het perfecte naamplaatje voor een moderne woning. Een schreefloos lettertype (bv de Verdana of de Avenir) zal het naamplaatje helemaal afmaken. 

Modern of klassiek, beide mooi bij klassieke nieuwbouw
Moderne bouw in klassieke stijl is heel populair tegenwoordig. Heb je zo’n nieuwbouwwoning in klassieke stijl, dan kun je met je naamplaatje alle kanten op. Een strak, RVS naamplaatje past heel goed bij de moderne materialen die gebruikt zijn voor de bouw van het huis. Maar het klassieke naamplaatje, bijvoorbeeld een messing of metal-look plaatje, sluit heel mooi aan bij de klassieke stijl van het huis. Ook met de lettertypes kun je alle kanten op. Een schreefletter voor een wat klassiekere uitstraling of een strakke letter voor een moderne uitstraling.

Naast messing, RVS of plexiglas zijn naamplaatjes in nog veel meer verschillende materialen verkrijgbaar. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een leistenen naamplaatje als je van een degelijke, robuuste uitstraling houd, of een marmeren plaatje voor een wat meer chique, verfijnde uitstraling.

Over de Auteur

Ronald Molenaar is een freelance tekstschrijver.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel Kenwoorden



Top Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[199 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[95 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo