Hoe krachtig moet een boormachine zijn? - Artikel Post - Artikel Marketing

Hoe krachtig moet een boormachine zijn?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 226 | Aantal woorden: 458 | Datum: | 0 commentaar

 

Hoe krachtig moet een boormachine zijn?

Een boormachine gebruik je om gaten te boren in zachte en harde materialen. Maar hoe krachtig moet een boormachine zijn? In onderstaande tekst lees je meer over de prestaties die de verschillende type boormachines moeten leveren.

 

Spanning

Ten eerste hebben we de spanning, vaak uitgedrukt in Volt. Dit is een belangrijke indicator voor hoeveel kracht een snoerloze boormachine kan geven. Daarbij geldt hoe hoger de spanning, hoe krachtiger de machine. Dit betekent dat een boormachines met een spanning van 14,4 Volt vrijwel altijd krachtiger is den aan machine die beschikt over 10,8 Volt aan spanning. Het is belangrijk om niet alleen naar spanning te kijken, maar ook naar andere indicatoren zoals het toerental en vermogen.

 

Toerental

 

Een tweede aspect om in ogenschouw te nemen is het toerental van de boormachine, ook wel uitgedrukt in toeren per minuut (rounds per minute). Hoe hoger het aantal omwentelingen per minuut dat de boorkop kan maken, des te beter kun je boren in materialen als hout, steen, metaal en beton. Wil je alleen schroeven vastdraaien, dan is het beter om op een laag toerental over te schakelen, wat ervoor zorgt dat je extra controle over je machine kunt behouden.

 

Vermogen

Het derde aspect is vermogen, ook wel wattage genoemd. Dit is vooral van belang bij de krachtigste boormachines zoals een klopboormachine of boorhamer. Veelal zijn deze aangesloten op netsnoer, waarbij we zien dat ook accu aangedreven varianten steeds meer in opkomst zijn. Voor lichte boorwerkzaamheden is een vermogen van 600 watt toereikend. Wil je vaak in hardere steensoorten en beton boren, dan is een vermogen van boven de 600 watt noodzakelijk, waarbij de echte breekklussen een vermogen van meer dan 900 watt vereisen.

 

Koppel

Een accuboormachine wordt veel gebruikt voor de lichtere schroef- en boorklussen. Het koppel (newtonmeter) geeft aan hoe krachtig de boormachine is. Hoe hoger het koppel, hoe eenvoudiger je kunt boren in hardere materialen. Een koppel tot 25 Nm is voldoende voor de lichte schroefwerkzaamheden, waarbij een koppel tot 50 Nm prima geschikt is voor de meeste klusjes rondom het huis. Zware klussen vereisen een koppel van meer dan 50 Nm.

 

Ben je op zoek naar de beste boormachine aanbiedingen, dan kun je terecht in een bouwmarkt of bij via diverse webshops.Over de Auteur

Boormachinevergelijken.nl is de vergelijkingssite voor boormachines.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[391 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[116 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[115 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo