Hoe lang gaat een bankstel mee?
PDF versie | Print Versie | Html Versie
Auteur: Bankstellenshop | Via Artikel Post
Gezien: 4177 |
Aantal woorden: 865 |
Datum: Mon, 5 Aug 2013 |
0 commentaar
Na lang beraden of een bankstel nog langer gebruikt kan worden, of het bijgekleurd moet worden, opnieuw opgevuld kan worden komt er toch vaak een moment dat er besloten wordt een nieuw meubel te kopen.
Vaak is de eerste keuzen die gemaakt moet worden, wat voor budget is er te besteden aan een bankstel? Bankstellen van onder de 1000 euro staan bekend om het feit dat ze waarschijnlijk niet zo lang mee zullen gaan, maar is dat ook zo? In principe niet. Als je er eenmaal achter bent wat er daadwerkelijk in een bankstel moet zitten is het voor iedereen mogelijk in te schatten hoe lang een bankstel mee zal gaan. Een bankstel kopen kun je nu eenmaal niet zonder alle benodigde informatie.
Er zijn 4 belangrijke bankstel punten.
- Het frame
- Vering
- Spons
- Bekleding
Als we naar het frame kijken dan zijn er een aantal dingen die niet kunnen. Een frame bestaande uit vezels die samen gepest zijn is absoluut onder het minimum. Het frame moet bestaan uit of massief hout of uit goed multiplex (ongeveer 2,5 cm dik), dit kun je gewoon navragen aan de verkoper.
Sommige bankstellen hebben alleen veerbanden terwijl er ook nosag vering in moet zitten. Bijna alle bankstellen hebben nosag vering maar het is altijd goed om dit even na te vragen aan de verkoper.
Het spons van een bankstel bepaald uw zit en ook de levensduur van de zitting. Niemand wil toch doorzitplekken of kuilvorming hebben? Spons moet altijd 30kg per m3 of meer zijn wil het lang mee gaan. Spons van 30kg of 35kg per m3 geeft geen verschil in zit, het voelt hetzelfde aan maar zal wel in de levensduur schelen.
De afwerking met watten (tussen de bekleding en de spons) en leder/stof bepaald de uiteindelijke uitstraling. Stof voelt over het algemeen zachter aan maar leder geeft een luxere uitstraling. Leder moet minimaal 0,9mm dik zijn maar voor het gemak is het beter 1.2mm aan te houden dan zit je altijd goed. Voor een huishouden met katten heeft is het bijvoorbeeld ook niet aan te raden om een leder bankstel te nemen, neem dan een stoffen bankstel met zo’n zwaar mogelijke stof.
Bankstellen kwaliteit en comfort
Er zijn enkele simpele vragen die je in de winkel kunt stellen en aan het antwoord van de winkelier kun je goed opmaken wat je daadwerkelijk koopt.
Enkele simpele vragen:
- Hoe dik is het houten frame? Bestaat het uit massief hout of vezels?
- Zit er metale S-vering (nosag vering) in het bankstel?
- Zitten er elastieken banden in?
- Wat is de dikte van het leder?
Met deze vragen bent je al een heel eind op weg, wil je nog meer details weten bekijk dan ons blog eens, hier vind je alles over bankstellen, 8 verschillende soorten bekleding en nog veel meer.
Over de Auteur
Een bankstel kopen doe je niet iedere week, wij vinden dat er open moet worden gecommuniceerd over wat er in het bankstel zit en wat u kunt verwachten. Het is altijd lastig om het juiste bankstel te kopen en wij proberen deze keuzen wat makkelijker te maken. Bankstellenshop.com is de expert als het komt tot bankstellen.
Gerelateerde artikelen
- deel dit artikel met anderen
Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen