FB pix Hoe maak je je badkamer tegelvloer vlak? - Artikelpost

Hoe maak je je badkamer tegelvloer vlak?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 430 | Aantal woorden: 807 | Datum: | 0 commentaar

Wanneer je je badkamer renoveert, is het belangrijk om de vloer te egaliseren voordat je de tegels legt. Als je een schuine of ongelijke vloer hebt, dan kunnen je tegels scheef komen te liggen en dit zal een probleem zijn wanneer het tijd is om ze schoon te maken. Om te beginnen met het egaliseren van je tegelvloer, meet je de helling van de tegel van de ene hoek van de kamer naar de andere, zodat je weet hoeveel materiaal er in elke richting moet gaan. Je kan mortel gebruiken om eventuele gaten tussen de tegels op te vullen en ervoor te zorgen dat ze mooi vlak op de bovenkant liggen.

4 tips om je vloeren waterpas te krijgen

  • Meet de helling van de vloer van de ene hoek naar de andere. Je kan mortel gebruiken om eventuele gaten op te vullen en ervoor te zorgen dat je tegels vlak liggen.

  • Zet een krijtlijn op elke hoek van je kamer. Voeg de drie lijnen samen en gebruik een waterpas om te controleren of er hellingen zijn. Zaag repen hout en spijker ze over alle scheuren of kuilen in de vloer om een rand te vormen. Vul deze kieren op met mortel en laat het drogen voordat je iemand op de vloer laat lopen.

  • Gebruik een krijtlijn en meet om na te gaan of je tegels waterpas liggen voordat je ze installeert of een afwisselend patroon opzet (zoals metselwerk). Als ze niet waterpas zijn, vul je ze op met mortel en laat ze een nacht drogen voordat je de tegels legt.

  • Je kan ook een egalisatiemiddel gebruiken om eventuele openingen of gaten in je vloer op te vullen, dat gewoonlijk bestaat uit zand, cement, acryl polymeer bindmiddel en water. Het kan zijn dat je meer dan één zak nodig hebt, afhankelijk van de grootte van het oppervlak waarmee je werkt. Spaan het op de vloer tot alles gelijkmatig is bedekt. Zorg ervoor dat je handschoenen en een veiligheidsbril draagt wanneer je dit product gebruikt. Laat het twee dagen drogen en ga er dan lichtjes met fijn schuurpapier overheen om eventuele grote oneffenheden of richels die zich tijdens het drogen hebben gevormd te verwijderen. Als je de tegelbasis 48 uur laat rusten, zal deze niet meer verschuiven zodra hij stevig is bevestigd.
Het egaliseren van je tegelvloer kan een uitdaging zijn wanneer je dit nog nooit eerder hebt gedaan. Zoek er in dat geval hulp bij van een ervaringsdeskundige!

Over de Auteur

Als handige klusser vind ik het leuk om mijn ervaringen en tips op dit gebied te delen. In deze blog geef ik tips voor het vlak maken van je badkamer tegelvloer.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo