FB pix Hoe moet ik de steenmarter bestrijden? - Artikelpost

Hoe moet ik de steenmarter bestrijden?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 317 | Aantal woorden: 669 | Datum: | 0 commentaar

Ongedierte in of rondom je woning vinden, waarschijnlijk is dat een van de vervelendste dingen die er kunnen gebeuren. Ongedierte is namelijk niet zo fris en zeker niet aangenaam om tegen te komen. Zeker als je niet zo van beestjes houdt. Er zijn vele verschillende soorten ongedierte die je tegen kunt komen in en rondom je woning. Elk dier is anders en elk dier vraagt een andere aanpak. Je wilt natuurlijk het liefst zo snel mogelijk van die onverwachte bezoekers af. Het is wel belangrijk dat je dat op de juiste manier doet, anders is de kans groot dat je ze snel weer tegenkomt. De juiste aanpak van het bestrijden van ongedierte is dus nodig om er ook echt vanaf te komen. Een van de soorten ongedierte die je tegen kunt komen is de steenmarter. Dit dier lijkt op een soort eekhoorn, maar is bijna net zo groot als een kat en is niet zo lief. De steenmarter kan een hoop schade en overlast veroorzaken. Hoe moet ik de steenmarter bestrijden? Lees hier meer over de steenmarter en het bestrijden van ongedierte. 

Ongedierte: De steenmarter

De steenmarter is een beschermde diersoort. Je zou het niet zeggen, maar het is wel zo. In Friesland komen deze dieren veel voor en kun je dus vaker tegenkomen. Je kunt ze rondom je huis tegenkomen, maar ook in je huis. Het dier lijkt qua uiterlijk aardig op een eekhoorn. Qua formaat is het meer een kat. Het dier is echter niet zo lief. De steenmarter kan een hoop schade en overlast brengen in en rondom je huis. Hij knaagt bijvoorbeeld kabels van je auto door, maar ook isolatiemateriaal en daken kan hij kapot maken. Hij brengt prooidieren mee en dit kan voor veel stank en vliegen overlast zorgen. Het dier laat uitwerpselen achter en kan een hele hoop kabaal maken. Zo kan het s’ nachts klinken alsof er ingebroken wordt. Kortom, geen fijne bezoekers die steenmarters.

Steenmarter gevonden, wat moet ik doen?

Hoe moet ik de steenmarter bestrijden? Het is vaak geen goed idee om ongedierte zelf te gaan bestrijden. Je weet meestal niet wat je moet doen, en als je wil dat de onverwachte bezoekers bij je huis uit de buurt blijven, moet de bestrijding wel juist gebeuren. Daarom kun je beter een bestrijdings service inschakelen. Zij weten precies wat ze doen en hoe ze ervoor moeten zorgen dat de dieren veilig en voorgoed weg gaan. Dus als je een steenmarter of signalen van een steenmarter aantreft in of rondom je huis, kun je beter hulp inschakelen.

Het bestrijden van de steenmarter

Omdat de steenmarter een beschermde diersoort is, mag deze niet bestreden worden. Hoe kom ik dan van deze ongenodigde gasten af? Gelukkig zijn er wel manieren om de steenmarter buiten de deur te houden. Er zijn huis-tuin-en-keuken-middelen om van steenmarters af te komen, zoals muziek, piepende apparaten, hondenharen, wc blokjes en ga maar door. Dit helpt echter alleen als je nog nooit steenmarters rond je huis hebt gehad. Als dit wel het geval is, dan is marterwering de oplossing, gaas of roosters bij openingen en rond je huis. Hoe moet ik de steenmarter bestrijden? Niet dus. Als je ze tegenkomt is het verstandig om zo snel mogelijk hulp in te schakelen van een bestrijding service.Over de Auteur

Last van een steenmarter? Als expert vertel ik je graag wat je kunt doen om steenwarters in huis te weren of helemaal te verjagen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[204 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo